pátek 15. února 2019

Na spáleniny od slunce

Syrový vaječný bílek je výborný na spáleniny , které si uděláte při vaření. Kůži zchladí a zklidní. Je proto skvělý i na kůži spálenou od sluníčka.


Namažte na postižené místo a nechte působit několik minut, pak setřete vlažnou vodou. Spáleniny od slunce čerpají tekutinu z povrchu pokožky a ostatních částí těla.

Snažte se proto pít velké množství vody (minimálně sklenic denně). Pít můžete také ovocné šťávy či různé nápoje pro sportovce. Dávejte si pozor na příznaky dehydratace, tedy na sucho v ústech, žízeň, méně časté močení.


Přiléhavý oděv a těsná ramínka od podprsenky mohou vyvolat bolestivé puchýře na pokožce, která byla poškozena sluncem. Pokud nechcete své kůži ještě přitížit, volte po spálení volné oblečení, které se nelepí na kůži a nikde netlačí. Symptomy spálení od slunce se objeví několik hodin po pobytu na slunci.


Celkový účinek na pokožku a její poškození se však projeví naplno až po hodinách. Dlouhodobé poškození, kam patří například zvýšené riziko rakoviny kůže, se může objevit až po letech.

Podívejme se na to, co dělá tělo pro to, aby odstranilo a opravilo poškozenou kůži. Popáleniny od slunce nejsou nic příjemného a proto si slunečné dny, které máme před sebou užijte rozumně a bez zbytečného riskování. Dodržujte zdravé zásady opalování se. Pokud se vám stane, že se spálíte, už víte, co pomáhá na spálenou pokožku od slunce.


Doufáme, že budete vědět jaká je vhodná první pomoc. V létě při pobytu na slunci či během celého roku při opalování v soláriích hrozí riziko spálenin. Prvním opatřením při ošetření spáleniny je chlazení postiženého místa.


Nejjednodušší je přikládat obklad namočený v čisté vodě, lze ovšem také využít vychlazený odvar z černého či zeleného čaje. Můžete také místo namazat mastí na spáleniny , kterou dostanete v každé lékárně. Její aplikace však může.


Spálení od slunce může být velmi nebezpečné. Kůže je zarudlá, podrážděná, nesnesitelně bolí, a aby toho nebylo málo, po pár dnech se začne ošklivě sloupávat… Vyzkoušejte naše rady, které vám od tohoto trápení pomohou. Jako první krok doporučujeme použít Panthenol. Spálené místo totiž zchladí, zklidní, zároveň urychluje regeneraci pokožky a léčí záněty vyvolané slunečním zářením. Jsou za ně odpovědné ultrafialové paprsky slunečního záření a snadno vznikají hlavně od odrážejících se paprsků ( na vodě či sněhu).


Léky na spáleniny , popáleniny - detailní popis Jak se správně chovat při pobytu na slunci?

Je tedy nutno dbát na správný výběr opalovacího krému a na délku doby vystavení pokožky přímému slunečnímu záření. Jenže lehce se stane, že to člověk prostě přežene a následky v podobě zarudlé pokožky, pocitu horkosti a. V podstatě jde o poškození kůže způsobené ultrafialovým (UV) světlem ze Slunce. Pokud budeme dlouho na sluníčku bez ochrany, naše kůže zrudne. A v horším případě se objeví i puchýře. Za jak dlouho popáleniny zmizí?


A co nám pomůže ulevit od bolesti? Odvar ze zeleného čaje vám od spálenin uleví. Můžete si s ním záda potřít, nebo se v něm i vykoupat.


Po koupeli tělo ošetřete přípravkem s obsahem panthenolu. Opakujte několikrát denně. Na spáleniny můžete přikládat i chlazené sáčky od heřmánkového čaje, nebo tělo potírat samotným heřmánkovým čajem.


Na první pohled sice spáleniny od sluníčka vypadají neškodně, opak je ale pravdou a mohou být velmi nebezpečné. Opalovací krémy a ochranný faktor. Důležité je pořídit si na léto kvalitní opalovací krémy nebo oleje. Mohou vzniknout i při použití ochranného krému.


Každé spálení kůže zvyšuje riziko maligního melanomu (rakoviny kůže). Není možné pokládat ani odpovídat na dotazy. Nahlásit nevhodnou otázku.


Včera jsem se na sluníčku dost spálila a neměla jsem doma nic na spáleniny. Poradíte mi, co nejlépe a nejrychleji p. Určitě vás to už napadlo, ale jen pro pořádek – pokud jste spálení, nechoďte na slunce. Jak léčit kůži spálenou od slunce.


Slunce , solárium a další zdroje ultrafialového záření - to všechno má na svědomí popáleniny nebo zarudlou a citlivou pokožku. V tomto případě je prevence lepší než následná léčba, obzvláště pokud je přidru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky