pátek 30. listopadu 2018

Teplota chladničky

Moderné chladničky majú v svojom popise určené jednotlivé zóny potravín. Teplomer v chladničke umiestnite do jej stredu. Dobrý scenár nastáva vtedy, ak sa tu teplota pohybuje 5°C.


Nemať vstavaný teplomer nie je nič nezvyčajné. Kúpite ho ako teplomer do chladničky.

Menší kolísání teploty nastává, tvoří-li kritérium pro regulaci místo teploty výparníku přímo skladovací teplota. Mal by bez problémov zvládnuť aj meranie v mrazničke. Změny teplot jsou pak menší a nezávislejší na náplni chladničky , resp. Díky kratším dobám chodu a stání. Namŕzanie chladničky je spôsobené kondenzáciou vlhkosti vo vnútornom priestore alebo tým, že do nej ukladáte teplé potraviny.


Vibrácie a pazvuky z chladničky môžu byť spôsobené chladením (vibrujú hrnce a pokrievky, prípadne samotný kovový plášť chladničky ). Nicméně, jak jsme postupem doby objevovali stále více o povaze a výhodách mražení potravin, nižší teploty se začaly zdát vhodnější.

Niekedy stačí vyrovnať nastaviteľné nožičky. Americká koalice pro pěstitele a zpracovatele ovoce a zeleniny prosazovala, aby se zavedla teplota °F (-1°C) jako ideální teplota mražení. Pokud se bude okolní teplota blížit nule, tak se bude mít i vnitřek chladničky shodnou teplotu a kompresor bude zapínat méně často nebo vůbec.


Dokud je uvnitř vyšší teplota než ta, která je na termostatu nastavená, mrazí , když klesne na požadovanou teplotu – termostat kompresor vypne. V mrazáku by neměla teplota stoupnot nad - o C. Ideální z hlediska energitické náročnosti a trvanlivosti potravin je tak -20- 22oC. Ahojte, pred nejakým časom som sa na vás obrátila ohľadom kúpy novej chladničky.


Nakoniec ju konečne kúpil majiteľ bytu. Voda z chladničky O samoodmrazovacie sa netreba starať. Voda pri odmrazení steká cez dieru malej nádoby umiestnenej niekde pri tele motora, kde je vyššia teplota a rýchlejšie sa odparí.


Problém nastane ak sa dierka na dne chladničky upchá a voda steká do boxov na zeleninu. Stačí umelohmotným kolíkom, ktorý je súčasťou. Existují i transportní chladničky bez potřeby energetického zdroje na místě chlazení.


Zde se chladicí médium na vhodném místě zahřátím oddělí od adsorbentu a po odděleném transportu se mu vrátí až na místě, kde je chlazení třeba. Na tomto principu fungují například samochladící sudy na pivo. Vyberajte si Chladničky podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke.

Toto lze realizovat pomocí pokojového termostatu s termickou předregulací. Napríkla ak je klimatická trieda chladničky SN-N-ST, potom výsledné rozmedzie vzniká spojením všetkých troch rozpätí. Ideálna vonkajšia teplota je pre takú chladničku – °C.


Teplota v miestnosti by teda nemala klesnúť pod stupňov a zároveň by nemala prekročiť stupňov. Základní teplota potravin je důležitější, než teplota vzduchu v chladničce, protože teplota vzduchu kolísá v průběhu každého chladícího cyklu (mezi nastartováním a zastavením kompresoru chladničky ). Moderní chladničky mají speciální boxy přímo určené pro skladování ovoce a zeleniny. V těchto částech je ideální nejen teplota , ale také vlhkost. Ovoce vám tak vydrží mnohem déle, než kdybyste ji dali na horní police. Police pro uložení masa.


Některé lednice mají i speciální boxy určené pro skladování masa. Teplotu chladničky nastavte na °C alebo nižšiu a mrazničku nastavte na -°C (alebo -°C v závislosti od modelu). Jiné požadavky budete mít na chladničku do kuchyně, kde je celoročně stálá teplota , než na přístroj na chatu, kde se teploty často mění. Neméně důležitá je energetická třída, od které se odvíjí spotřeba energie, využitelný objem chladničky nebo. VitaFresh, ako sa niekedy tiež nulová zóna nazýva, je časť chladničky , kde sa teplota pohybuje okolo stupňov Celzia, čo je pozitívne pre udržanie dlhšej čerstvosti niektorých potravín.


Typicky ide najmä o zeleninu, napríklad tú zelenú listovú. Důležitým kritériem výběru chladničky je klimatická třída.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky