středa 28. listopadu 2018

Sugo na pizzu

Kvalitní pizza potřebuje kvalitní základ. A tím je výborné rajčatové sugo na pizzu. Jak ho jednoduše připravit se dozvíte v dnešním krátkém článku. Rajčatové sugo na pizzu.


Sugo , jak říkají Italové rajčatové omáčce, je hlavním stavebním kamenem takřka každé pizzy.

Kečup na pizzu nepatří. Jednoduchý recept na rajčatové sugo , který použijete při přípravě tradiční pizzy Margherity, či jiných. Vhoďte česnek a krátce prohřejte. Nesmí zhnědnout, zhořkl by. Vlijte rajčata a nechte je asi minut dusit.


Pak omáčku rozmixujte, protřete sítem, osolte, opepřete, dochuťte cukrem a octem a nechte svařit do hustší omáčky, která se bude dobře roztírat na pizzu. Originální recept na klasickou pizzu s originální italskou omáčkou Sugo di pomodoro. Recept na lehké, rychlé a výborné sugo , které se hodí například na pizzu.

Dusíme asi minut, až vznikne hustá pasta. Bohatě natíráme na pizzu a nahoru co máme rádi, salám, sýr. Pizza je šťavnatá a chuť nečekaná. Omáčka “ Sugo di pomodoro” je hotová. Z těsta si vyválejte požadovaný tvar a umístěte na něj připravenou rajčatovou směs.


Na směs dále naskládejte suroviny dle vaší chuti, může se jednat o sýry, zeleninu, varianty masitých pokrmů a mnohé další. Pokud se nemůžete rozhodnout, nechte se inspirovat. Dost lidí se ptá, co dát na pizzu za suroviny. Málo, ale za to kvalitních surovin.


Sváření omáčky na sporáku je zbytečná práce – horká rajčata soptí a připalují se. Redukování v troubě je proto tip nad zlato. To je pro mě základ každé dobré pizzy.


Nespokojím se s obyčejným kečupem. A protože jsem měla v plánu na pizzu dávat zeleninu, potřebovala jsem nějakou výraznější chuť, ať není výsledek planý bez chuti. Ingredience jsem nijak předem nevážila, jen sypala a do mixéru. Potom stiahneme z plameňa, necháme vychladnúť a natrieme na pizzové cesto.


Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej teplote, zväčša je to 24 2stupňov, na najnižšej priečke, cca minút, nikam neodchádzať, aj minúta naviac v rozpálenej rúre môže znamenať pohromu - kraje pizze by mali byť zlaté no stále mäkké na dotyk - ja osobne cesto vaľkám zhruba na ten polcentimeter.

Sugo na pizzu nebo calzone - OUTDOORCHEF. Na jednu pizzu si dáme spařit cca větších rajčat, které po spaření oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupeme jednu větší nebo dvě menší. Smetanové omáčky na pizzu recepty, které budete milovat.


Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak. Množství asi na pizz: Rozehřejeme olivový olej a pomalu na něm opékáme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme česnek nakrájený na plátky.


Vlijeme rajčata a necháme asi minut dusit. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přes sítko. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem, octem, oreganem a svaříme do hustší omáčky. Paradajky nakrojíme do kríža a sparíme vriacou vodou, olúpeme a nakrájame.


Cesnak olúpeme a prelisujeme. Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, pretlačený cesnak osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor, chvíľu miešame, pridáme ošúpané nakrájané paradajky a asi dl vody. Tvoří základ pro pizzu , zapékané těstoviny jako jsou např. Rychlá rajčatová omáčka na pizzu podle Jamieho Olivera. Vynikající rajčatová omáčka na pizzu.


Výborná rajčatová omáčka na pizzu. Mezitím nám vykynulo těsto, které rozválíme, vložíme na plech a pokapeme olivovým olejem, který pak vmasírujeme do těsta. Olivový olej zajišťuje křehkost a vláčnost pizzy. Nakonec na pizzu vyklopíme z misky směs smetany a sýrů a rovnoměrně rozetřeme po pizze. Bude se zdát, že je tam směsi hodně, ale opak je pravdou.


Poté omáčku propasírujeme a ještě minut necháme vařit. Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem a. Milá Jarko, moc děkuji za tento recept. Vždy, když jsem hledala těsto na pizzu , tak to bylo časově náročné, jako přes noc nechat tam a tam, pak z toho nadělat, kdo ví kolik „něčeho, co má připomínat pizzu “.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky