středa 21. listopadu 2018

Okurky bez nálevu

Tématické fráze: nálev na okurky bez zavařování nálev na okurky na jednu sklenici nálev okurky zavařování okurek deko okurky bez nálevu zavařování okurek po jedné sklenici okurky nakládačky recept nálev na okurky deko zavařování okurek bez nálevu zavařování okurek v zavařovacím hrnci zavařování okurek nálev. Tématické fráze: nálev na okurky bez vaření okurky bez vaření nálevu spolarin zavareni okurek jak správně zavařit okurky okurky bez vaření zavařování okurek bez vaření zavařené okurky okurky bez nalevu zdravý nálev na okurky nálev bez vaření zavařený křen zavařování okurek bez vaření nálevu okurkový nálev. Nálev je ostřejší, kdo má rád okurky pikantní, může přidat do každé sklenice malou chilli papričku.


Zavařené okurky bez vaření nálevu. Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenic.

A proč nezkusit nálev bez sacharínů,pokud nejste diabetici,tak je to zbytečné,naopak to ubližuje,já vím,že se to tak dělalo,múj děda též dělal okurky za pomocí sacharinů,ale on byl diabetik. Milotické okurky bez vařeného nálevu recepty, které budete milovat. Nálev na okurky bez zavařování recepty, které budete milovat. Případně i bez chleba, kdo drží dietu nebo nemůže jíst chléb. Fantastické křupavé okurky , které marinujete spolu s česnekem a nasekaným koprem cca 2-hodiny.


Po marinování jsou opravdu skvěle ochucené a vůbec nezměknou jak bývá zvykem když okurky zavařujeme. Znojemský nálev na okurky bez cukerinu recepty, které budete milovat.

Tchyně dostala košík okurek-nakladaček, a protože ona už své okurky naložené má, talčí mě do jejich naložení. Problém je v receptech na nálev – zatím všechny recepty používají buď Deko nebo cukerín a já bych svoje okurky chtěla dělat bez chemie. Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr, kuliček celého pepře, kuličky nového koření a kávovou lžičku hořčičného senene. Tento přípravek se prodává ve dvou variantách Deko – pro nakládané okurky a zeleninu bez zavařování nebo Deko steril, které je určeno na přípravu nálevu pro sterilované okurky.


Deko obsahuje také příslušné množství koření a soli. Recept na zavařené okurky bez přípravy nálevu. Znojemské okurky bez vaření nálevu Tyto okurky u nás doma všichni milují a proto tento rok jiné už ani neděláme. Opravdu jsou výborné a úplně jednoduché! Jelikož jsou tyto okurky bez konzervantů a nesterilované, jsou určeny k okamžité konzumaci a jejich životnost je velmi omezená.


Jsou však vítanou pochoutkou v letních dnech a jako výrazně kořeněná pochutina k masu a uzeninám. Sladkokyselý nálev nejen na okurky. Na dno sklenic dáme to, co tam patří a pak skládáme okurky. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme. Zavíčkujeme a vaříme ( v zavařovacím hrnci s teploměrem) minut při 86°C.


Příprava nakládaných okurek bez zavařování: Na pětilitrovou láhev je potřeba asi kg okurek.

Chutná to jinak než naše české sladko-kyselé okurky a já to prostě miluju! Pamatuji si, že i moji prarodiče dělali takové kvašáky do octovo-slaného nálevu bez zavařování. Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. V mnohých rodinách se recepty na nálev na okurky předávají z generace na generaci. Někdo zas zkouší stále něco nové.


Nabízíme několik praxí ověřených receptů, jak udělat nálev na okurky. A jako bonus recept na hanácké rychlokvašené okurky. Do každé sklenice na zavařování (musí být samozřejmě čisté) dám na spodek kopr, bobkový list, nové, celý pepř a sacharin.


Přidáme i mrkev a cibulku. Namačkáme do sklenic okurky. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku. Nalijeme ocet a dolijeme studenou vodou. Od bodu varu vaříme jen asi 5-10.


Na nakládání můžeme použít speciální přípravky jako je například Nova a Deko, které jsou směsí koření s cukrem a solí. Většina hospodyněk však preferuje výrobu nálevu vlastního, jehož příprava není příliš složitá. Okurky sterilizujeme v páře. Pokud sterilujeme střední. Připravte nálev a povařte asi minut.


Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte. Nálev ze tří litrů vyjde. Příprava nálevu na okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu Koncentrace nálevu záleží na tom, v jakém poměru sklenice plníme.


Sterilujte minut na °C. Do velkého hrnce dejte vařit vodu, přihoďte bobkové listy, kuličky pepře i nového koření, hořčičná semínka, oloupané a rozpůlené stroužky česneku, oloupaný a na plátky nakrájený křen, oloupanou a na klínky nakrájenou cibuli, cukr a sůl a přiveďte k varu. Vyzkoušený nálev na okurky bez umělého sladidla už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky