úterý 13. listopadu 2018

Chladící kapaliny druhy

Chladiče jsou vyráběny z materiálů, které dobře vedou teplo, nejčastěji z hliníku, mědi a železa. Chlazeným médiem je obvykle voda s nemrznoucí směsí či olej. Každý vůz má svůj druh kapaliny.


Moderní motor s hliníkovou hlavou tak vyžaduje jinou, než starší vozy. Pro odlišení se chladicí kapalina barví umělými barvivy, ale optimální je orientovat se podle typu.

Nejčastěji používané jsou G1 G11. Problému pomůže zabránit tlakový chladicí systém a používání správné chladicí kapaliny. Některé nemrznoucí kapaliny mohou bránit zamrznutí až do -°C. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu vyčtete buď z nádobky chladící soustavy v motorové části vašeho auta nebo v manuálu pro vaše auto. Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy.


Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory. Mísitelnost chladicích kapalin. Otázky na mísitelnost chladicích kapalin jsou běžným informačním požadavkem trhu.

Pokud uživatel doplňuje z nějakých důvodů jiný typ kapaliny (modrá za růžovou či naopak), nouzově na dolití nebo nemůže použít originál, dá se to pochopit. Starší kapaliny jsou určené zejména pro železné chladící okruhy zatímco novější chladící kapaliny jsou určeny spíše pro hliníkové systémy a proto mají každá jiný inhibiční účinek a tedy i jinou lhůtu pro výměnu. Takže pokud nalijete růžovou kapalinu do staršího motoru, nemůžete v žádném případě. Kupte si kapaliny do chladiče, antifreeze - náš eshop ProdejOlejů.


Vybírejte ze široké nabídky olejů, autochemie nebo autokosmetiky. Kontrolu provádíme hustoměrem při teplotě stupňů. Hustota chladící kapaliny nám nepřímo stanovuje bod zamrznutí kapaliny. Všechny tyto požadavky jsou shrnuty v mezinárodních normách, které rozdělují chladicí kapaliny do jednotlivých skupin podle požadavků. Mezi základní normy a standardy, které se zabývají požadavky na chladicí kapaliny , patří norma VW TL 774.


Chladicími kapalinami a požadavky na jejich parametry se také zabývá norma SAE. CZ== Podrobný návod na výměnu chladící kapaliny na motorce Kawasaki Z750! Jak sundat palivovou nádrž? Jaké množství chladící kapaliny je potřeba? Jakou chladící kapalinu použít.


Značková chladící kapalina FEBI, která splňuje normy dle originálních čísel automobilky. Vhodná jako náhrada za originální náplň. Důležitým aspektem při výběru správné kapaliny je vědět, jakou aktuální „barvu“ nyní máte v chladicím systému použitou.

Zde prezentovaná data, zejména celá databáze, nesmějí být kopírovány. Ať už ale bývají příznaky jakékoliv, v případě mizející chladící kapaliny se rozhodně co nejdříve objednejte do servisu a dopřejte vozu pořádnou prohlídku. Zanedbání kontroly chladiva je přesně ten problém, který povede jen k dalším potížím. A ty mohou být pro váš motor i fatální.


Nabízíme různé druhy provozních kapalin pro veškeré druhy automobilů. V této sekci najdete rovněž hybridní a organické chladicí kapaliny. Jsme hrdi na to, že jsme společnost, která je schopna zajistit potřeby všech našich klientů celým spektrem oboru chlazení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky