pondělí 5. listopadu 2018

Rýžový ocet použití

Rýžový ocet - recepty na každý den. Pokud jste při domácí přípravě sushi nahradili rýžový ocet jiným octem, určitě výsledný produkt nechutnal tak, jako ze sushi restaurace. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Na pultech obchodů se v posledních letech objevuje stále více rostlinných olejů.


Jedním z těch novějších je přitom právě rýžový olej, jenž se vyrábí z rýžových otrub. Vzhledem k jeho vlastnostem, účinkům a pestrému využití (nejen) v kuchyni se stává stále oblíbenějším, a to v různých. Vyzkoušejte recept na salát z červené řepy s vařeným bramborem, cibulí a pochutinami, který můžeme servírovat jako chuťovku,anebo přílohu ke smaženým řízkům nebo rybám. Japonský rýžový ocet „Su“ se používá při přípravě sushi - skvěle ochutí rýži a působí jako dezinfekce na syrovou rybu.


Ocet můžeme také přidávat do marinád. V léčitelství byl využíván při infekcích a poraněních. Teprve později lidé zjistili, že se ocet výborně hodí k dochucování nejrůznějších pokrmů. Druhy octu a jejich použití. Nejběžnějším druhem je ocet lihový, dalšími známými druhy jsou ocet jablečný, ocet vinný a ocet rýžový.


Můžeme si vybrat mezi světlým, tmavým či červeným. Vyrábí se z hroznového moštu, má hnědou barvu. Ahojky Flo,tak ocet používám už jen při úklidu,jinak ráda používám jablečný ocet ,bílý vinný ale jednička je u mě ume ocet ,nemusím už ani solit a někdy když si vzpomenu tak si dám ráno sklenici vody s přidáním trochu ume octu a medu,moc mi to chutná. Krásné slunečné dny ,pěkné focení v Helsinkách a prima. Ocet je v kuchyni nenahraditelným dochucovadlem, které užijeme při přípravě mnoha pokrmů.


Ještě před několika lety se v českých domácnostech používal jen jediný typ octa – kvasný lihový. Dnes však kuchaři a kuchařsky stále častěji sahají po octech méně známých, jako je rýžový , malinový, bylinkový ocet či ocet balsamico. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže.


Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem. Tmavý rýžový ocet použití recepty, které budete milovat.


Sushi ocet , který ušetří čas i práci. Pokud vaříte méně, zbytek ochuceného sushi octa můžete klidně skladovat pár měsíců v chladničce, případně jej využít jako salátovou zálivku nebo součást různých. U nás je ještě stále raritou, ale v japonské kuchyni je téměř nepostradatelný, zejména v přípravě suchi – tam je nejdůležitější ingrediencí. Jablečný ocet na hubnutí je ideální pro ty, kteří nečekají okamžité výsledky, ale jim vyhovuje postupný, organismus nezatěžující úbytek hmotnosti.


To nyní nebereme v úvahu, zda nám jablečný ocet chutná nebo ne, když ho zředíme s vodou, za lžičku z něj zvládne každý. Každá dieta vyžaduje vážné odříkání, zatěžuje organismus, proto ji ani nelze. Lihový ocet – na jeho výrobu se využívá destilovaný alkohol získávaný z žita brambor nebo cukrové řepy. Použití najde především při sterilizaci zeleniny.


Vinný ocet – vzniká z červeného či bílého vína a nejčastěji je používán ve středozemní kuchyni. Má vynikající antibakteriální účinky, pomáhá v. Z ní se pak uvaří ale, které se nechá zoctovatět. Výsledný ocet posléze zraje.


Obvykle má světle hnědou barvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky