úterý 27. listopadu 2018

Pudink z tapioky

Great Value - Expert Service - Free Delivery - Reward Points. První pokus dopadl dobře, ale pořád mi přišlo, že tapioka není tolik nabobtnaná. Pudink z tapioky bez mléka a vajec Kuchařka: petram.


Moučníky, Dezerty, zákusky, poháry, Dia a bezlepkové názorů. Recept si zatím oblíbilo kuchařů. Jeden díl tapioky na tři díly vody.

Ráno přilijte tři díly kokosového mléka, osolte špetkou soli a vařte, dokud kuličky tapioky nezprůhlední. Rozmačkejte ovoce, oslaďte čekankovým sirupem a vmíchejte chia semínka. Ve vodní lázni zahřejte smetanu, do které přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.


Smíchejte díl perel se díly jakékoliv tekutiny a uvařte do měkka, aby byly kuličky úplně průhledné. Připravte tapiokové kuličky namočením přes noc, jak jsme popsali výše. Přendejte směs tapioky s vodou do mléka, kterého bude třikrát tolik. A je naprosto jedno, jaké mléko to bude.


Chia pudink už tě omrzel? Tak vyzkoušej pudink z tapioky.

Vytváří se obdobně, jen se musí chvilku povařit, aby zhoustl. Příchuť pak můžeš zvolit dle libosti. Já mám nejradši mangový tapiokový pudink.


Jde o škrob získaný z kořene manioku. Má velmi příznivé účinky na tvé trávení a. Tapioka je neutrálnej chuti, preto sa dá použiť veľmi všestranne. Aj do slaných receptov, aj do sladkých receptov. Z tapioky môžete robiť veľa rôznych pokrmov (viď v článku vyššie). Prezradím Vám recepty, ktoré mám vyskúšané a sú vynikajúce.


Ještě jste neslyšeli o tapioce? Jedná se o škrob, jenž se získává z kořene manioku. Budeme-li dbát na vyvážený poměr živin v pudinku, resp. Pudink tedy vařím v MLÉCE : kravském, ale daleko raději v kokosovém nebo ořechovém (nejlépe mix mandlí a vlašáků) – mají výraznější chuť, neobsahují laktózu a taky disponují slušnou tukovou výbavou.


Za stálého míchání vaříme, až než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi minut. Tedy je založený na škrobu, ale tentokrát ne bramborovém ani kukuřičném, ale škrobu z manioku. Maniok je větší podélná hlíza, uvnitř bílá, z venku světle hnědá s hrubější. Koupila jsem tapioka perly a dlouho ležely ve skříni.


Tapioca je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu a bez nezdravých tuků.

Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Na pánvičce rozpustím kousek másla, přisypu skořici a nakrájené banány nechám chvilku osmažit a odstavím, aby se nerozpadly a přidám trochu čekankového sirupu. Do sklenic postupně vložím ovoce, puding, čokoládu a navrch banány. Z tohoto množství jsem měla skleniček.


V Česku jsem tapiokový pudink začala vařit jak pro rodinu, tak i pro své přátele z tenisu a volejbalu. Všem pudink moc chutnal a já jsem musela začít řešit to, kde sehnat větší množství tapioky , protože v té době tapiokové perly v českých obchodech nebyly vůbec k dostání. Protože pudink z tapioky sám o sobě není příliš fotogenický, ozdobíme jej ovocem (nakrájeným pomerančem, jablkem a kiwi) a opět lehce posypeme kokosem. Hotový pudink lze jíst jako zákusek, ale také jako regulérní snídani, která skvěle zasytí na celé dopoledne a dodá potřebnou energii i pro náročný trénink. Vyzkoušený a srozumitelný recept na tapiokový puding.


Znáte ty kuličky z Bubble Tea? Tak to je tapioka, bezlepkový škrob získaný z manioku jedlého. Vybírejte vyzkoušené recepty na Tapioka kokosový puding, Kokosový pudink s ovocem, Kokosový vanilkový pudink s ovocem, Tapioca pudink , Tapioka s růžovou vodou nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky