úterý 22. května 2018

Měděná vazelína brzdy

Jenom úplný blb by přece namazal činné plochy zajišťující brzdný účinek! A jenom neinformovaný, event. Hydraulická brzda je relativně bezúdržbová záležitost. Tedy pokud vše řádně funguje.


Měděná vazelina je na brzdy nevhodná. Váleček není třeba vysouvat úplně, brzdy často přibržďují při sjetých destičkách, stačí píst zasunout do brzdiče (např. pomocí dřevěné tyčky nebo truhlářské svěrky) a dát nové destičky. Kupovat nový třmen není v 9 případů vůbec nutné. Nevim jak vypada medena vazelina ja pouzivam medeny sprej od Motipu a ten bych na brzdy nedal. Vetsina servisu Vam tam stejne nacpe.


Vazelínu s pevnejma příměsama určitě ne. Ono, když si koupíš opravnou sadu na brzdy , tak už bys jí tam měla i mít. Já používám řadu let pastu CU8od Würthu. Chrání ložiska a další kovové části při vysokých teplotách proti korozi a uchycení.


Toto měděné mazivo ve spreji ve zlaté barvě je vysoce výkonný sprej , který lze použít jako adhezní prostředek nebo montážní sprej. Jak píše dewwil, někdy je materiál brzd mizerný a namazáním pístku tomu hodně prospějete a hlavně prodloužíte životnost. To zabraňuje zapečení brzdových systémů.


Obyčejná vazelína do ložisek má udávanou tepelnou odolnost dejme tomu 120°C. V jednom autařským fóru tuto otázku řešili a jediný člověk, který tomu očividně rozumněl, doporučoval právě měděnou pastu. Prý jiné vazelíny (např ta do ložisek) působením vysokých teplot vyschnou. Na závity musí přijít vazelína. ATE plastilube co je vhodná i na čepy.


Měděné pasty či tuky do kloubů poloos na brzdy nepatří. A pokud to nejde silou, tak ještě větší silou může poradit jen blbec, takže nahřívat pb plamenem. Jde sehnat i mini domácí nahřívací pájka za cca 70-kč na kartuše.


Snižuje tření kovových část. Brzdová kapalina pro hydraulické brzdy. Yarrow Pro CC vazelína měděná. Speciální vazelína obohacená o měď brání srůstání pevně spojených kovových částí nejenom u kol. Zde prezentovaná data, zejména celá databáze, nesmějí být kopírovány.


Vynikající přilnavost,zabraňuje pískání brz obsahuje měď jako pevnou součást. Tectane MĚDĚNÁ PASTA ve spreji. Kategorie brzdové trubky a komponety obsahuje potřebné díly a nářadí k opravě brzdových systémů. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Na našich stránkách najdete tisíce dalších náhradních dílů za velmi příznivé ceny. Popis Speciální přípravek – extra účinný mazací prostředek s vysokou tepelnou odo. Druhá věc, jak bych zkoušel zatuhlost, je zvednutím auta a zatočením kola rukou. Pokud koly rukou otočím po zabrždění, tak bych dosedací plochu destiček ve třmenu namazal buď měděnkou (taková ta měděná pasta) nebo je na brzdy ještě nějaká bílá vazelína.


Může se stát, že je kotouč křivý a jak s destičkou. Použití pro bubnové a kotoučové brzdy , brzdové obložení, brzdové špalíčky, bubny, kotouče, brzdové součásti obecně, obložení a přítlakové kotouče spojky, součástí spojky obecně. C chrání proti oděru a korozi vhodný.


Vyberte si jízdní kola z výběru až 4kol připravených k vyzkoušení na prodejně. Prodejna, servis a bazar na jednom místě. Jízdní kola jsou náš život!


Píská mi destička na LP kole, pravděpodobně se nevrací pořádně píst a destička vázne. Chci to rozebrat, rozhýbat a nejlépe i namazat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky