pátek 4. května 2018

Čistič spár v koupelně

Keramickou dlažbu a obklady najdete v každé domácnosti, ať v koupelně , kuchyni nebo na chodbě. Do interiéru se používají pro svou dlouhou životnost a jednoduchou údržbu, ale bohužel se dlažba neobejde bez spár. A vyčistit je, to chce pořádný kus trpělivosti a dřiny.


Připravili jsme pro vás pár rad a tipů, aby to šlo. CL 8od firmy RAKO, ale jeho cena je vyšší o více než a účinek naprosto srovnatelný.

Blogerky v úklidových článcích uvádějí i Savo, s nímž nemáme tak dobré zkušenosti. Co se týče ceny, je na tom velice podobně jako Cleamen 442. Na vyčištění spár je výborný Cleamen 450.


S čištěním spár pomůže třeba „kašička“, kterou vyrobíme z kypřicího prášku, sody nebo vanilkového pudinku a vody nebo z drcené křídy a vody. Ovšem v tomto případě nestačí jen spáry potřít, ale musíme vzít kartáček – ideální je malý na boty nebo na zuby – a po vojensku zakleknout a spoje vydrhnout. Vyčistit spáry v koupelně není jen taková zábavka.


Dlažba v koupelně či jinde v bytě je opravdu fajn věc, spáry mezi jednotlivými dlaždicemi (obkladačkami) však časem mění svůj vzhled a ztrácejí svou estetickou funkci – zajdou, zežloutnou, naběhne plíseň. Když se to tak vezme, tak čištění spár je jednou z nejnáročnějších aktivit v domácnosti a některým.

Zjistila jsem, že když v koupelně čistím umyvadla atd. Pokud spáry v koupelně vypadají zašle a jsou špinavé, ale ne poškozené, můžete se pustit do jejich obnovy. Za tím účelem můžete využít speciální čistič spár , což je chemický prostředek, který oživí zašlé spáry a zbaví je plísní. Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni Koupelna se používá denně, vlhké prostředí vytváří příznivé podmínky pro tvorbu plísní a zabráníme tomu jen účinným větráním.


Když máme obklady s původní cementovou spárou, je znečištění velké. Je účinný i bez drhnutí podkladu. Nedochází k mechanickému poškození podkladu abrazí ani erozí. V jediném kroku velmi rychle, čistí, obnovuje a renovuje podklad. Prostředek jednoduše nastříkáte na požadované místo a během několika vteřin jsou špinavá místa pryč.


Použít ho můžete na jemné znečištění v kuchyni, mýdlový povlak v koupelně , na sklech i na odolnou špínu, jakou představuje vodní kámen a usazeniny na vodovodních bateriích, vanách či sprchových koutech. Tam kde se nejvíc chodí a tak jsou špinavé. Zkoušela jsem čistič spár od firmy HG (nebo tak nějak), ale nic. Vděčná, praktická a trvanlivá. Přesně takovou dlažbu známe.


Nejčastěji se tento druh povrchu v domácnostech umísťuje v koupelně , kuchyni, na chodbách, verandách či terasách nebo balkonech. Jde o povrch, který je vděčným pomocníkem, protože se snadno udržuje čistý a má skvělé izolační vlastnosti.

Prevence již od začátku- V první řadě si uvědomme, že základy zářivě čistých spár a kachliček se pokládají již při stavbě. Vybrat správnou barvu a spárovací hmotu je stejně důležitým krokem, jako následný pravidelný úklid. Existuje však několik způsobů, jak je dokonale vyčistíte a navrátíte jim původní bílou barvu. Jak navrátit koupelně původní vzhled. Sonett 5ml Čistič na úklid koupelny s kyselinou citrónovou a praktickým rozprašovačem.


Odstraňuje vodní kámen, vápenné usazeniny, mastnotu a organické nečistoty. Nezatěžuje životní prostředí. Dávkování nastříkejte na čištěnou plochu nechte několik minut působit spláchněte. K degradaci spár dochází obvykle v koupelnách, ve kterých je vysoká vlhkost dlouhou dobu, a to z důvodu nedostatečné cirkulace vzduchu.


Základním preventivním opatřením je tak časté větrání. Pokud máte v koupelně okna, pravidelně je po sprchování či koupání otevírejte. Je skvělý pro čištění spár v koupelně či kuchyni, k čištění pracovní desky na kuchyňské lince, k čištění oken a má spoustu dalšího využití. V misce smíchejte jedlou sodu s vodou tak, abyste vytvořili pastu. Naneste pastu do spár pomocí dřevěné špachtle nebo podobně měkkého nástroje.


Vydrhněte spáry pomocí kartáče a omyjte horkou vodou. Všechny informace o produktu Malířské nářadí a doplňky Čistič spár obkladů a dlažeb délka břitu 50mm, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Čistič spár obkladů a dlažeb délka břitu 50mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky