pondělí 28. května 2018

Jak uchovat nastrouhaná jablka

Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce! Nelekneme se, že jablka zhnědla, po uvaření zase zesvětlají. Strouhaná jablka vložíme do zavařovacího hrnce a vaříme mírným varem (od počátku varu minut). Po minutách vytáhneme zavařená strouhaná.


Nejlepší způsob, jak jablíčka uchovat na zimu a rovnou si i připravit polotovar na rychlé vaření nebo pečení, je zavařit je nastrouhaná. Jablíčka mírně pustí šťávu, nemusí se ničím zalévat.

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


A jak pravila moje babička: na sterilování jablek do zásoby se NEHODÍ letní jablka , která se ráda kazí, ať děláš, co děláš. Jednou z nejchutnějších způsobů, jak uchovat strouhaný křen, je zavařit jej s jablky. Křen do nich pak vložíme ještě když jsou sklenice teplé.


Na tři křeny použijeme dvě větší jablka – všechno očistíme a nastrouháme na jemno. Nastrouhaná jablka napěchujeme do zavařovaček 7 nic víc nepřidáváme. Připravili jsme si rychlý polotovar pro přípravu jablečných koláčů, závinů nebo jiných moučníků.

Koření a cukr přidáme až při konečné úpravě. Vzduch zvlhčíte jak poléváním podlahy, tak tím, že na ni nakladete mech, jehož vlhkost udržujete poléváním. Někdy postačí i jutové pytle, které kropíte podle potřeby. Pokud chcete ušetřit a přitom mít stále doma „jablkové zdraví“, pak není nic jednoduššího, než si jablka zavařit. Sklenice vyndám, nechám vystydnout.


Takže není nutné dávat tam kyselinu citronovou, protože se žádná sklenice bez kyseliny nezkazila. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako recept náš, ale.


Jdou nějakým zpusobem skladovat jablka v mrazáku? Nabo jak je uchovat -jsou letní-na pozdější zpracování? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Na štrúdl nebo jablečné koláče se hodí jablka nastrouhaná nebo nakrájená na plátky, která můžete zamrazit. Připravte si balíčky, které použijete celé, protože zmražená jablka od sebe budete dostávat velice těžko.


Zavařování je dalším způsobem, jak mít jablka v zásobě. Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování. Takto připravená jablka jsou dosti měkká. Urodilo se vám velké množství jablíček a hrušek a chcete si je uchovat na zimu? I skladování ovoce má totiž svoje pravidla.


Jak uchovat strouhaný křen?

Nastrouhanou směs jablek a křenu smísíme cukrem, solí, octem a vodou. Léto pomalu končí a pozdní ovoce, bez kterého si podzim snad ani nedokážeme představit, začíná dozrávat. Jak je ale správně uložit, abychom už po pár týdnech nemuseli třídit a vyhazovat nahnilé plody? Jejich skladování má svá pravidla.


Jablka musí být bez jadřinců. Když se jimi budete řídit, vychutnáte si je. My jsme to dělali běžně, že se zavařovala nastrouhaná jablka jen na sucho.


Je pravda, že čtvrt metráku jablek je docela hromada, ale alespoň nebudete mít starost s tím, co kdy v zimě péci a co dát do koláčů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky