pátek 22. listopadu 2019

Sterilizace uzeného masa

Zavařování masa (sterilace) v domácích podmínkách. Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek. Pravidla při zavařování uzeného masa. Při jakémkoliv zavařování masa se musí dbát na řádnou čistotu – sterilizace zavařovacího skla a víček je samozřejmostí, je třeba si dávat pozor taky na dřevěné desky, na kterých maso zpracováváme apod.


Domácí uzené maso sterilizace recepty, které budete milovat.

Poté důkladně naskládáme do sklenic, zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě. Konzervace uzeného masa. V dnešní moderní době, kdy má doma samozřejmě každý mrazák, je konzervace zamražením nejsnazší cestou ke konzervaci masa. Existují však i jiné způsoby konzervace, například sterilizace.


Je to jeden z postupů, jak udržet maso dlouhou dobu v takovém stavu, aby umožňovalo další konzumaci nebo. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené. Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel.


Maso je vynikající,a lze je využít na cesty,dovolenou či velmi rychlou přípravu jídla.

Co se samotného zavařování týče,tak předně sklenice- doporučuji klasické omnia s narážecími víčky. Nedoporučuji šroubovací. Spóry botulotoxinu (klobásový jed) nelze zničit pouhým povařením konzerv při 1st. To je možné pouze v konzervách plechových a ještě v autoklávu pri 1st.


Aby se vám povedla alespoň použitelná. Na klasické domácí zabijačce se však používali i jiné postupy, které dokázaly udržet maso dlouhou dobu v takovém stavu, aby umožňovalo další konzumaci nebo zpracování na různé masné výrobky. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček. Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.


Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Uzení masa studeným kouřem. Je to nejstarší metoda konzervace masa , kdy nám při správném uskladnění uzené maso vydrží i několik měsíců. Cílem je ztráta hmotnosti masa přibližně o , jde tedy o druh sušení masa. Sterilizace masa na uzeni recepty, které budete milovat.


Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte. Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba. Vyzkoušejte tyhle dobroty, ve kterých je hlavní ingrediencí uzené maso ve všech podobách.

Je chuťově výrazné, takže vám bude stačit kousek. K uzenému přidejte třeba fazole, zelí nebo jinou zeleninu a vykouzlíte levnou a výbornou večeři, které podlehne i mužská část rodiny. Koření, sůl a všechny přísady do syrového masa vmíchejte ručně, za přidání malého množství vývaru, až se maso lepí.


Kdo děláte klobásy, víte, o čem mluvím. U uzeného masa , párků a klobás používáme místo vývaru roztok soli ve vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky