pondělí 25. listopadu 2019

Domácí vaření piva forum

Poznámka redakce: Koncepci homebrewingového pivovárku navrhla firma PIVO Praha pro odvážnou firmu MEVA Roudnice, jež se odhodlala podpořit domácí vaření piva snadno dostupným zařízením. Pod návrhem je podepsán Ing. Jan Šuráň, člověk, který je zodpovědný za výstavbu několika pivovárků v České republice, Japonsku. Milí pivní přátelé, Dnes si trochu povíme o domácím vaření piva. Jako pivní fanatik jsem si před několika měsíci řekl, že bez toho, abych si zkusil svojí první várku, bude mé pivní fantazírování, filosofování a psaní stále jakoby nedotažené.


O vysokou kvalitu našich sad na domácí vaření se stará značka Klarstein.

Světlé či tmavé, vyrobené vrchním nebo spodním kvašením, pšeničné nebo plzeňské - díky naším varným kotlům na pivo Klarstein si doma uvaříte to správné pivo. Zdravíčko, sýr jsem nastrouhal na robotu, dál do papírových střev na sýr a promichal jeden s ořechy a sušenými rajčaty v oleji, další nakládaný pepř a olivy, a třetí sušená rajčata s pikantními. Dobrý den, pivař jsem absolutní amatér, a tak bych se chtěl zeptat. Pivo si můžete v současnosti uvařit i doma a budete překvapeni, jak je domácí vaření piva vlastně snadné.


Budete potřebovat jen minipivovar a pivní koncentrát australské společnosti Coopers z naší nabídky, případně i lahve, které zde najdete také. Homebrewing, aneb vaříme pivo doma! Uvařit si dobré pivo vyžaduje určité znalosti a také spoustu času. Pokud nemáte ani jedno, přečtěte si náš článek.


V něm se totiž dozvíte nejen, jak uvařit pivo tradičně.

U nás můžete zakoupit kompletní zařízení pro domácí vaření piva , jako kotle na vaření piva , chladiče mladiny, míchadla, čerpadla, scezovací síta atd. Ta sestava je předražená jako blázen. Jediný co je na tom pěkný, je ten šrotovník.


Píšete vaření piva a děláte to z koncentrátu nebo výtažku:D. Opravdu doporučuji přejít rovnou na slad (nebo postupovat po menších krocích na Partial mash). Začínal jsem taky koncentrátem a se sladem se to vůbec nedá srovnávat. A taky doporučuji zkusit svrchní kvašení.


Když použijete kvasnice Danstar Nottingham, tak. Dle zákona o spotřebních daních, musí každý domácí výrobce piva ohlásit svůj záměr vařit pivo na celní úřad. Hlášení provádíme každoročně na celní úřa pod který spadá adresa našeho trvalého bydliště (nikoli adresa místa, kde provádíme vlastní vaření ). Více se o této problematice, včetně vzoru dokumentu, který je nutné předložit, dočtete např.


Vše potřebné pro uvaření vaší první várky piva ! Kurz se koná při účasti až účastníků. Vážení zákazníci, z preventivních důvodů nebude od 17. Milujeme domácí pečivo.


Neskutečně chutné, neskutečně voňavé a další výhoda je ta, že tento chlebík vydrží i celý týden, samozřejmě pouze v případě, že se do něj nepustí celá rodina a nezůstanou po něm ani omrvinky. Darmo kváskovaní je dar, který nám mohli svěřit naše mamky, jim zase jejich mamky a takto se to postupně učilo z generace na generaci. A nebojte, mimo časové náročnosti (počítejte alespoň hodiny) není vaření piva z výtažku o mnoho složitejší než výroba z koncentrátu.

Vaření piva z mladinových koncentrátů COOPERS, MUNTONS, JOHN BULL. Mladinové koncentráty je možné zakoupit v mnoha internetových obchodech. Stránky Coopers CZ zanikly a tak jsem je spolu s PIV. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Stále více a více nadšených pivařů zkouší vařit své domácí pivo, které je vždy originál.


A co vy, už máte také za sebou první pokusy? U nás naleznete velký výběr sladů, chmelů a kvasnic potřebných pro domovarnictví. Ano, celá redakce se totiž domácím vařením piva zabývá, takže vám může své zkušenosti předat přímo z první ruky.


Zbývá jen dodat, že tento seriál by nevznikl bez zkušeností a znalostí, které jsme nabyli díky skvělému českému fóru o domácím vaření piva Vařím pivo. Tam také směřujte vaše další bádání. Designové mašinky z Německa.


Domácí pivovary Klarstein. Doprava zdarma téměř na všechno. Většina produktů vyskladněna do hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky