pátek 8. listopadu 2019

Broušení sekery

A opět pozor na ruce ať se zbytečně neporaníte! Pokud máte kožený pásek lze ostří ještě dotáhnout přes něj. Dejte však pozor, abyste si jej nezničili!


Upevněte pásek třeba na větvi a druhou rukou jej táhněte směrem dolů. Při pilování je nutné postupovat pravidelně z jedné i druhé strany.

Důležité je také dodržovat úhel sklonu po celou dobu broušení. O něco snadnější způsob je použití kotoučové brusky, která dobře zaostří také sekery z tvrdší oceli. Použít se doporučuje spíše jemnější brusné kotouče. Sekery Fiskars mají úhel ostří čepele stupňů, díky kterému výrazně lépe pronikají do dřeva. Tím jsou ale trochu náchylnější k tvoření drobných zoubků.


Tyto zoubky však nemají vliv na účinnost sekery a dají se lehce srovnat pomocí ostřiče seker. Větší zoubky se vybrousí na brousku, nebo.

Pokud chceme, aby sekera byla obzvlášť ostrá, obtáhneme ostří ještě o kožený řemen. Mluvíme-li o broušení sekery , máme na mysli domácí broušení , ke kterému použijeme buď elektrickou brusku, nebo brusný kámen či obyčejný. Ostrý a nabroušený nůž i. Broušení a ostření nástrojů ve. Přečtěte si, nač při broušení dát pozor a jak brousit. Stejně vhodný k broušení seker, jako k. Nejrozšířenější je broušení pomocí ocílky nebo otočeného hrnku.


Ačkoliv se může zdát, že nůž je po nabroušení ostřejší, z dlouhodobého hlediska se tímto způsobem nože spíše ničí. Každý nůž totiž vyžaduje jiný druh péče a to speciálně při broušení. Je třeba nůž brousit pod správným úhlem a tím. Zajišťujeme svoz i rozvoz nástrojů z celé ČR.


V okolí Uherského Hradiště a Uherského Brodu provádíme svoz a rozvoz vlastními auty, z vybraných obcí zdarma. Nuz jsem u Vas zakoupil a denne pouzivam uz par mesicu a muzu tak referovat. Vypada opravdu skvele, bezvadne se drzi a reze jedna basen.


Stale znovu jsem prekvapen, kolik lidi nikdy nevidelo vnitrni pojistku a nedokaze nuz zavrit, ale sirim osvetu ;) Kvalita zpracovani je super, kvalita materialu vysoka, tvrdost hrc opravdu odpovida tomu, co vyrobce udava, proste spokojenost.

Hodně ztupenou sekeru nebo nástroj s většími zuby raději svěřte odborníkovi, při výběru sběrny dejte na reference a doporučení. Pozor na sekery kombinované s plastovou rukojetí, ty samozřejmě nesnesou kovářské broušení a nahřátí ve výhni. Sekeru s klasickým dřevěným topůrkem kováři svěřit můžete. Sekery s rovným ostřím jsou určeny na štípání dřeva, sekery s okrouhlým ostřím na lesním práce. Dávejte pozor, aby tvar sekery byl zachován i po jejím nabroušení, neboť.


Nejprve použij hrubší a pak ostří dokonči na jemné vrstvě brousku. Je samozřejmě možné brousit i klasickým brouskem na kosu, jen počítej, že výsledný břit. Zde se můžete kouknout na její broušení právě v. Nabídka profesionálního broušení a ostření nožů, nůžek, seker , mečů či kotoučů na pilu.


Po ukončení broušení je nutno sekeru osušit. Potřebná ostrost tohoto pracovního nástoje záleží na účelu jeho využití. Již v dávné minulosti používal þlověk přírodní brusiva k tomu, aby naostřil své pracovní nástroje ( sekery , nože, kopí apod.). Přípravek na broušení sekery. K č (vč.


DPH) všechny zhlédnuté Nejprodávanější. Duté nýty 4mm - Černá Kč (vč. DPH) Sedlářský knoflík Černý nikl Kč (vč. DPH) Duté nýty 7mm - Černá Kč (vč. DPH) Sedlářský.


ZAHRADU: sekery , rýče, motyky, nože do sekačky na trávu, mačety,řetězy motorových pil, zahradnické nůžky,. Vážení zákazníci, vítáme Vás na internetových stránkách naší firmy. Prodejna nářadí a nástrojů pro řemeslníky, železářství. Nabízíme spojovací materiál, tesařské kování, brusivo, frézy, elektromateriál, nátěrové hmoty.


Výroba klíčů a generálních systémů. Provádíme broušení nožů a nůžek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky