čtvrtek 14. listopadu 2019

Komínový systém ciko tec

Krb, různý počet plynových kotlů, kondenzační technika, to jsou příklady absolutní svobody při výběru topného spotřebiče. Animace přívodu vzduchu na hoření komínovým systémem CIKO TEC. Vzduch se při průchodu komínem předehřívá a může tak zvyšovat účinnost spotřebiče. CIKO TEC je moderní komínový systém pro moderní vytápění Vašeho domu.


Druhou nemenej dôležitou vlastnosťou komína je prívod vzduchu pre spotrebič, ktorý je zaistený vďaka špeciálnej konštrukcii tepelnej izolácie a krycej dosky. Systém možno navyše ľubovoľne kombinovať s ostatnými systémami do previazaného komínového telesa a môže tak slúžiť ako komín pre viac kotlov.

Odvodo spalín je však iba časť funkčného využitia tohto komínového telesa. Jedná se tedy o třívrstvý komínový systém vhodný pro všechny druhy paliv a všechny typy spotřebičů s přirozeným nebo nuceným odvodem spalin – kotle na tuhá, plynná i kapalná paliva, krbové vložky, krbová kamna. Systém lze navíc libovolně kombinovat s ostatními systémy do provázaného komínového tělesa a může tak sloužit jako komín pro více kotlů. Systém tvoří keramické hrdlové vložky, speciálně tvarovaná tepelná izolace a obvodový plášť z broušených cihelných tvarovek. Keramický komínový systém CIKO TEC a jeho struktura Prioritou ve stavbě komínů se stala vysoká univerzalita systému, kterou nabízí třísložková skladba CIKO TEC.


Vhodné i pro společné komíny od plynových kotlů pro podtlakový i přetlakový provoz. Pokud si tento typ komínu pořídíte, získáváte naprostou svobodu v rozhodování o druhu použitého paliva i topného spotřebiče. Dodáván v průměrech izostatických vložek 140mm, 160mm.

Tento propracovaný systém. Místo šamotových vložek je komínový průduch vyzbrojen plastovými komínovými vložkami, které jsou extrémně odolné vůči působení kondenzátu. Vedle splnění přísných normových požadavků na komínový systém a jeho bezpečnost ve stavbě, nabízí firma CIKO i různé možnosti vzhledu komína v jeho nadstřešní části.


Jedná se o kompletní jednoprůduchový komínový systém pro všechny druhy paliv (pevné kapalné, plynné) s přirozeným i nuceným odtahem spalin. Na výběr je pět základních provedení komínové hlavy, které však mají mnoho podvariant. Nerezový komínový nástavec, výška 1m, průměr 160mm, přechod. KOMÍNOVÝ SYSTÉM CIKO TEC - MONTÁŽNÍ NÁVOD Založení komínu Na pevný betonový základ nebo nosnou stavební konstrukci se uloží do maltového lože komínová vložka bez hrdla. Tato vložka slouží jako podstavec pod kondenzátní jímku a je možné ji upravit na optimální délku.


Ukázka postupu montáže při výstavbě nadstřešní části KOMFORT. Délka by měla být zvolena s ohledem na. Na českém trhu se bohužel setkáváme s téměř nulovým výběrem mezi materiálovými variantami při volbě komínového systému.


Vhodnou alternativou ke dnes zatím ještě převládajícím betonovým komínům je keramický komínový systém CIKO. Univerzálnost komínu využijete nejvíce v okamžiku, kdy se rozhodnete změnit typ kotle, druh paliva, způsob vytápění. Rovněž jeho montáž je jednodušší, rychlejší a umožňuje i pozdější demontáž.


Systém je vhodný i pro společné komíny od plynových.

Třívrstvý nerezový komínový systém je vhodný k odvodu spalin od všech typů spotřebičů na všechny druhy paliv. Nabízíme komplexní komínová řešení, tedy od výroby komínu až po jeho montáž a dodání spotřebiče. Komíny CZ-český výrobce komínů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky