čtvrtek 7. listopadu 2019

Kysané zelí návod recept

Domácí kysané zelí - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Kupované kysané zelí se tomu domácímu zdaleka nevyrovná. Možná jste ale netušili, že si kysané zelí můžete naložit doma, a to i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.


Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou.

Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit.


Tématické fráze: kysané zelí recepty kysane zeli recept kysaně zelí recept na kysané zelí jak se dělá kysané zelí domácí kysané zelí recepty jak udělat kysané zelí recepty na domácí kysané zelí recept kysané zelí nakládání zelí nakládané zelí zelí kysané domaci kysane zeli kolik soli do zelí zelí do sudu. Naložení, respektivě recept na kysané zelí, si ukážeme krok za krokem jednoduše pomocí fotografií. V podstatě Vám ukážu, jak si doma sám zelí nakládám.


Nejdříve je potřeba koupit pěkné hlávky zelí. V ČR je zelí dražší než třeba v Polsku, ale stejně Vám doporučuji.

Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.


Takto konzervované zelí můžeme použít stejně jako zelí kysané , to znamená pro další tepelnou úpravu nebo bez tepelné úpravy s ochucením jako salát. Luboš Dupač, Nesvačily. Zelí naložené narychlo. Do hrnce nastrouháme tři hlávky zelí, zalijeme je horkou vodou a necháme přejít varem.


Ledaže by to zelí bylo málo kysané , ale v tom případě tam přeci vůbec nepatří! Kyselé zelí - jak na to? Prastará superpotravina, kterou by měl mít v zimě každý doma. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších zelí - kysané receptů.


Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Tradičně se kysané zelí připravuje v keramickém hrnci, jehož uzávěr tvoří kus vlhké tkaniny, dřevěná deska a těžký kámen.


Tento uzávěr však není zcela vzduchotěsný a kysané zelí se tak může začít kazit na styčné ploše nálevu, kde dochází ke kontaktu se vzduchem.

Touto šťávou budeme zelí zalévat v naplněných sklenicích. Odstáté zelí naplníme do sklenic, každou vrstvu pořádně natlačíme do sklenic a téměř po okraj dolijeme puštěnou šťávou. Pokud by bylo šťávy málo. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili.


Jak si tedy v domácích podmínkách udělat domácí kysané zelí ? Pak zelí dřevěným tloučkem, velkou vařečkou se zploštělým koncem či vyvařenou dřevěnou paličkou na maso zhruba 10–minut tlučte, aby získalo jasnější barvu, a hlavně pustilo šťávu. Recept je více než snadný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky