úterý 19. listopadu 2019

Jak zavařit hotové jídlo

Jde zavařit takřka všechno. U masa si dejte jen trochu pozor, abyste ho neuvařili úplně doměkka. Při zavařování vám totiž změkne ještě víc. Někdo doporučuje omáčky před zavařením nezahušťovat a nedávat smetanu.


Já osobně zavařuji omáčky již hotové a stalo se mi pouze jednou, že se jídlo ve sklenici zkazilo. Potřebuji zavařit jídlo pro 2-letou dceru a ta chce jíst teď převážně polévky.

Dovářet nebo upravovat jídlo na dovolené nebude možné, tak by mě zajímalo jestli např. Důvo proč zavařovat hotové jídlo na dovolenou, je zřejmý. Nejen, že takto upravený pokrm vydrží opravdu dlouho, ale také vám tato příprava ušetří spoustu času, starostí i peněz, a vy si tak můžete naplno vychutnávat volný čas se svou rodinou nebo přáteli.


Jak správně zavařit hotové jídlo , aby zůstalo chutné a konzument se jím neotrávil? Jaká je trvanlivost doma dělaných konzerv? Vzniká zavařováním jídel nějaká úspora? Jsou nějaké další výhody domácího zavařování jídel? Bezne zavaruji gulas,pecene maso at uz bucek,nebo jakekoliv pecene maso.


Muzete ho pak znovbu ohrat nebo budete mit zastudena.

Zavarovat staci jen chvili,protoze uz je maso tepelne upravene ,ale je dobre vzdy dat do sklenice maliko vody na dno. Pokud se však stravujete vegansky, může vaše dovolená nebo jakákoli jiná cesta dostat další (už méně vítaný) dobrodružný rozměr - a sice shánění jídla. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak zavařit hotové uvařené jídlo ? Rozvoz chlazených jídel do vaší lednice.


Kvalitní jídlo budete mít stále po ruce a až přijde vhodná chvíle, za min. Jídla Hamham šetří Váš čas. Zavařování hotových jídel recepty, které budete milovat.


My na dovolený taky hodně zavařovali jídlo. Hotové jídlo je potřeba zavařovat 2x. Poprvé 5h a pak druhý den ještě 1h. To pak klidně vydrží i rok. Prostě domácí konzerva.


Pokud se do dvou týdnů mělo sníst, tak stačí zavařit jednou (aspoň tu hodinu při varu- teploměr nemám prostě se voda musí vařit), ale i tak. Vždy, když se chystám na dovolenou, kde je ubytování bez jídla, nebo několikadenní výlet do kempu, zavařím jídlo a pak nikde nemusím dlouho vyvářet nebo shánět restaurace. Zavařit se dají omáčky, guláše, ale i upečené maso, které přijde vhod při pěší túře.


Pečené maso si každý připravuje podle svého oblíbeného receptu. Jen se musí hodně podlévat a. Je úplně jedno, kam jedeme.

Jestli pod širák, pod stan nebo do penzionu s polopenzí. Tím nejjednodušším receptem, jak nejlépe uchovat kvašené zelí, je po vykvašení umístit nádobu do chladné místnosti a jednou za dva až tři týdny kontrolovat, zda je zelí pod vodou a zda je ve žlábku pod víkem zeláku stále voda, aby k zelí nemohl vzduch. Hotová jídla ani polévky, které chceme zavařit , nesmí obsahovat mouku nebo jiná potravinářská pojiva, protože by v průběhu skladování mohly zkysnout. Zavařená jídla a polévky se na rozdíl např. Vloni jsem psala příspěvek, jak bereme zavařené jídlo ve sklenicích - na místě stačí jen ohřát.


Uvaříme, nacpeme do sklenic a zavařujeme jen 1x. Jídlo vydrží cestu tam (přes noc), pobyt v lednici v místě pobytu dnů, cestu domů (přes noc) a pak ještě několik dalších dní v lednici doma - dokud se nesní. Pokud vás při polykání bolí na hrudi nebo vám sousto často „uvázne v půli cesty“, může se jednat o zánět jícnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky