čtvrtek 21. listopadu 2019

Měření co2 ve vodě

Při nízkém obsahu CO zvýšit hnojení CO 2. Abychom zjistili, jaký máme obsah COve vodě , budeme potřebovat test na měření pH a uhličitanové tvrdosti ve °dKH. Proto je samotné měření CO pomocí pH velmi nepřesné, protože nám neodhalí přesné množství kyselosti vytvořené právě rozpuštěním oxidu uhličitého ( CO ). Ale to rozhodně není provozní měření , jako Mettler se sondou pracující na principu měření tepelné vodivosti plynu za. Ostatní volný prostor ve vodě zaujmou plyny tvořící zbylých objemu vzduchu nad vodní hladinou.


COje oxid uhličitý, sloučenina, jejíž molekulu tvoří dva atomy kyslíku a jeden atom uhlíku.

COse vyskytuje v atmosféře ve velmi nízké koncentraci (0 ) a ze vzduchu se dostává do vody. Je poměrně dobře rozpustný a ve vodě tvoří část jeho molekul kyselinu uhličitou (H2CO3), což má za následek např. H dešťové vody - kapky vody se. Předčasně byl ukončen projekt americké elektrárny Kemper, která měla plánovaný výkon 5megawattů, a ve které se měl COseparovat při zplynování hnědého uhlí.


Energetická společnost Mississippi Power investici ukončila, když se proti původnímu rozpočtu projekt prodražil ze dvou na sedm miliard dolarů. Jedním z nejdůležitějších parametrů při sledování kvality pitných vod a bazénových vod je jejich hygienická nezávadnost z hlediska výskytu různých mikroorganizmů a bakterií. Proto je nutné sledovat úroveň hladiny desingfenkčních reagencií ve vodě a případně jí dále vhodně regulovat.


Jejich nevýhoda spočívá mimo jiné v tom, že pokud se ve vodě vyskytují kyseliny (např. huminové kyseliny, dusičnany, atd.), mohou ovlivnit výsledek testu. Dlouhodobý test obsahu COCorrect od firmy Dennerle je ale naplněn speciální indikační kapalinou, která se s akvarijní vodou nemísí.

Právě oxid uhličitý je totiž zodpovědný za případné nepohodlí v místnosti, bolesti hlavy a zvýšenou únavu. Například nám se podařilo dostat do vody COtolik, že jsme otrávili pár rybek (někde v deníku by jsi to našel). Snížené koncentrace COu historických bublinek vzduchu totiž mohou být klidně výsledkem jednoho úplně obyčejného fyzikálního jevu – difuze COz bublinek do objemu ledu, případně difuze v rámci ledového bloku.


Bohužel tomu tak ale není. Nicméně k tomuto měření pH přes drop checker bych byl už opratrnejší. Když dáme do drop checkeru vodu z akvária, barva se bude měnit dle obsahu COtaké, ale stupnice bude značne posunutá právě o kyseliny obsažené ve vodě použité do drop checkeru.


Ve vodě jsou i další kyseliny než jen hydrogen uhličitany. Jak určíme objem sypkého tělesa Odměříme v odměrném válci. Destička z duralu o objemu 1cmse ve vodě potápí. Urči gravitační sílu, kterou působí Země na destičku.


Urči vztlakovou sílu, která působí na destičku ponořenou ve vodě. Porovnej velikosti těchto sil a zdůvodni první větu. Určení objemu COve vodě z reverzní osmozy Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária. Měření hmotnosti zejména ve fázi bouřlivého kvašení pomůže odhadnout nejhorší možná zdravotní rizika.


Charakteristika výrobku: Kapalina k měření COKapalina do drop-checkerů pro měření obsahu COve vodě. Jedna dávka vydrží 1-měsíce. Návod: Nakapejte několik kapek kapaliny do drop checkeru, přidejte trochu vody, připevněte drop checker na akvárium.


Objem 15ml - vydrží obvykle 4-dávek.

Stanovení závislosti rozpustnosti kyslíku ve vodě na teplotě Je-li kapalná fáze v kontaktu s plynnou fází za konstantní teploty a tlaku dochází k odpařování složek roztoku do plynné fáze a současně jsou plynné složky pohlcovány fází kapalnou. Rozpuštěný oxid uhličitý je množství CO přítomné ve vodě nebo jiné kapalině. Oxid uhličitý se obvykle vyskytuje jako plyn. Proto je in-line a on-line měření oxidu uhličitého v procesech měřením tlaku, kterým se oxid uhličitý aplikuje buď v plynu, nebo v kapalině, v níž se rozpouští.


Specializovaná akvaristika. Výroba akvárií a terárií. Nabízíme akvarijní rybičky, rostliny a techniku pro akvária - filtrace, topení, CO, osvětlení, 3D akvarijní pozadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky