středa 13. listopadu 2019

Čerstvý kravský sýr

Vyráběný podle tradičních receptur, ruční prací. Při výrobě používáme sekané a celé kusy vlašských ořechů. ORIGINÁLNÍ PRODUKT ORLICKÝCH HOR.


Výrobek z podhůří Orlických hor. Ideální pro všechny milovníky chutných sýrů. Ekofarma Lidečko Zaměřuj.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Svěží čerstvý sýr je ideální se zeleninou, olivovým olejem a dobrým pečivem, čímž vykouzlí výbornou snídani či večeři. Kravský sýr čerstvý nakládaný v oleji 1g.


Sýr je balen vakuově, balíček váží cca 2g. Složení: pasterované mléko, sůl, mlék. Jemný čerstvý sýr tvarohové chuti. Je slabě solený, v chuti příjemně nakyslý.


Polotvrdý zrající kravský sýr.

Povrch sýrů je ošetřen ochranným nátěrem. Jak připravit sýr na podávání? Sýr bychom rozhodně neměli jíst hned po vytažení z ledničky. Před servírováním je vhodné sýr nechat alespoň minut ohřát na pokojovou teplotu, aby se v něm rozvinuly všechny chutě i vůně.


Podle odborníků je dokonce lepší nechat sýr odležet tak hodinu až dvě. Farma rodiny Němcovy) 1g, Jedná se o ručně vyráběný pařený sýr vláknité struktury, který je ve tvaru pletánku. Jeho výjimečná chuť ho předurčuje k přípravě studených mís, jednohubek a dalších sýrových pochoutek. Tento přírodní sýr je vyroben pouze z našeho biomléka. Není dochucen solí, kořením ani bylinkami, vynikne tak jeho přirozená jemná chuť.


Sýr skladujte v teplotě do °C a spotřebujte ideálně do dnů. Sýry vyrábíme z čerstvě nadojeného mléka z farmy v Rovensku, nepoužíváme žádné chemické látky, jediným konzervantem je mořská sůl, kterou dovážíme z Itálie. Vše děláme ručně a tradiční cestou.


Kozí sýr nevypadá a ani nechutná tak jako ten kravský a důvodem je jeho složení. Vyšší koncentrace mastných kyselin se středními a krátkými řetězci dává kozímu sýru jeho charakteristickou pikantní vůni a nižší obsah mléčných bílkovin dělá kozí sýr jemnější s krémovější texturou. Máme to štěstí, že nedaleko od nás je malá farma, ze které bereme kravský sýr a korbáčiky. Korbáčiky většinou nevydrží do druhého dne, ale ten čerstvý kravský sýr si většinou nakládáme.


Samozřejmě, i mezi planými sýry najdete nízkoenergetické, je. Jiří omlouvám se moc, zapomněla jsem na Vás.

Tak já, pokud dělám klasický čerstvý sýr , nedávám sýřeninu vůbec do teplé lázně, dám do kelímků a obracím, případně bylinky. Pokud chci sýr trochu jiné konzistence, i s kelímkem lze dát do vodí lázně, ale max. Sýry obsahují velké množství živin, hlavně bílkovin, z kterých tvoří cca kasein. Lépe stravitelný je měkčí sýr (např. čerstvý sýr ), nejhůře pak plísňové a zrající sýry.


Sýr se požívá syrový, vařený, pečený, uzený i smažený, samotný nebo s různými přílohami. Může být ale i součástí. Farma a sýrařství ze Středohoří, kozí a kravské sýry, držitelé nejednoho diplomu. Rodinná farma a sýrařství Létající koza je zaměřena na mléčnou produkci kozího mléka, které je zpracováváno ve vlastní sýrárně.


Máme taky jednu kravku plemene Jersey, Julii. Naše kozy jsou celoročně chované venku na pozemku stepního typu s množstvím různorodých bylin a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky