úterý 11. června 2019

Saponát do wapky

Koupil jsem si vapku Karcher, ma pricuc na saponat. V navodu pisou ze pouze saponat vod nich a ten je samozrejme pekne drahej. Tak premejslim co pouzit alternativne, abych to neodjebal. Napadla me letni smes do odstrikovacu ale nevim.


Budu rad za vase zkusenosti. Znáte fyzikální pokus - voda, pepř, saponát ? Určitě znáte pokus s vodou, pepřem a saponátem (na talíř dáte vodu, do něj na sypete pepř, na prst si nanesete saponát , dotknete se uprostřed talíře a hele - pepř utekl na okraj talíře). Chápu princip, proč tomu tak je.


Vysokotlaké čističe, neboli wapky , jsou perfektním pomocníkem nejen pro dům a zahradu, ale také třeba do garáže a na chalupu. Pohodlně umyjete dlažbu, zaschlé zablácené kolo, zahradní nábytek zašpiněný po velké bouřce i svého největšího čtyřkolového miláčka (a to včetně špatně přístupných míst a podvozku). Medzi príslušenstvo tiež radíme nádobu na saponát , ktorou sú vybavené takmer všetky vysokotlakové čističe. Tá je buď integrovaná do tela zariadenia, alebo sa nachádza priamo napeňovač pištoľ. Z užívateľského hľadiska som príjemnejšie tie integrované.


Ide o veľmi ľahko prenosnú ručnú wapku s hmotnosťou len kg. Ide o všestranný čistič ideálny na použitie na kameň, drevo, kov a plast s bežným znečistením. Platí, že jednoduchšie wapky majú tlak do 1bar a poradia si napríklad s umytím záhradného nábytku, motorky alebo auta. Wapky s tlakom od 1až 1bar vyčistia terasy, bazén aj vonkajšiu dlažbu. Autošampon s voskem pro ruční mytí i do tlakové myčky Někdo jezdí se svým autem do myčky, jiný si je umývá sám, ať už z toho důvodu, že nechce zbytečně utrácet peníze za myčku, nebo nedůvěřuje myčkám a má strach z odírání laku.


Chcete-li účinně dostat špínu z méně přístupných míst, zaměřte se spíše na vyšší tlak wapky. Pro všestranné užití je pak vhodná kombinace vysokého průtoku i tlaku s. Nabízíme bohatý výběr tlakových myček od značek Kärcher, Einhell, Bosch, Narex a dalších. Vše za příznivé ceny a dodáním do druhého dne. Wapka s tlakom do 1barov je skôr pre nenáročných využitie, nahrádzajúci záhradnú hadicu. Na údržbu áut, chodníkov, odkvapov či fasád možno využiť wapkou s tlakom medzi 1a 1barmi.


Profesionálne tlakové umývačky potom majú 1barov a viac. Do 1barů mají výkon tlakové myčky pro nenáročné uživatele, kterým čistič dokonale nahradí dosavadní údržbu, kterou dosud dělali jen zahradní hadicí. V rozmezí 1až 1barů se pohybují wapky , se kterými zvládnete většinu činností. Hravě si poradí s mytím automobilů, strojů, kol, bazénů, lodí, chodníků. Některé modely disponují zásobníkem na saponát a umožňují jeho regulaci.


Mytí se saponátem by měly mýt wapky na mytí aut, motorek a dalších mastných ploch. Levnější modely mají zásobník umístěný samostatně, u dražších je integrovaných do samotného čističe. Wapky v této kategorii jsou poháněny elektřinou a vyznačují se nízkou hmotností a snadnou manipulací.


Akým spôsobom pridávam do čističa saponát ? Tlakové umývačky, ktoré to umožňujú, si nasávajú saponát sami zo špeciálnej nádoby, ktorá je súčasťou balenia alebo priamo stroja, alebo sa kupujú ako príslušenstvo k danému typu umývačky. Aký priemer hadice sa používa pre vysokotlakové čističe? Množstvo vody, ktorá pretečie čerpadlom vapky v litroch za hodinu. Vybrať si môžete v rozmedzí od 3do 6litrov za hodinu.


Ak chcete účinne dostať špinu z menej prístupných miest, zamerajte sa skôr na vyšší tlak. Na všestranné použitie. Vyberajte si Vysokotlakové čističe podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke. U této wapky se mi stalo, že jsem ji používal a kamará který ke mně šel zrovna pěšky říkal, že slyšel asi 2metrů daleko, že zrovna myju.


Do třetice, hadice není moc poddajná a když se v ní udělá oko, tak se hůř rozmotává, ale to už je jen takový drobný detail.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky