pátek 7. června 2019

Frappe doma

Já když dělám Frappe , tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou. Vyrobte si osvěžující letní kávu doma.


Frappe doma

Za ledovou kávou nemusíte jezdit do světa, frappé si snadno vyrobíte doma. Stačí instantní káva nebo espresso, voda, le mléko a cukr dle chuti. Ingredience protřepejte v šejkru, pro výraznější a krémovější pěnu použijte mixér, ať již klasický či ponorný. A udělat si ho můžete i doma. Počet obětí nemoci covid-na celém světě přesáhl hranici 1tisíc, uvádějí agentury Reuters a AFP.


Nakažených koronavirem je více než milionu. Stačí správný frappé mixér, praxe a konečně můžete zastínit vašeho oblíbeného baristu a dopřát si tak osvěžující našlehanou kávu u vás doma. Tématické fráze: frapé návod recept frappé recept na frapé kávu kafe frape recept na frappe frappé recept příprava frappé jak udělat frapé nescafé frappé jak udelat frappe frape recept nescafé frappé-recepty frappé jak se dělá frapé kafe frappe ledové frappé recept jak se dela frappe ledove kafe frape kafe ledové kafe.


Ať už máte chuť na silné espresso, latte s luxusní pěnou nebo osvěžující ledovou kávu, jsme tu pro vás. It all starts with a Nescafé. Takhle dělám frappe také,jen dáváme podstatně méně cukru a můžete udělat ledové frappe ,když dolejete studenou vodou a přidáte led nebo kousek nanuk. Recepty na domácí ledovou kávu - udělejte si svou oblíbenou kávu za studena snadno a rychle. Naše návody na Cold Brew, nebo ledové latté vás osvěží nejen v horkých letních dnech.


Jestliže vám doma zahálí smoothie maker, protože momentálně konzumujete čerstvé ovoce, vyzkoušejte ho k přípravě originální ledové kávy, frappé, kterou jsme s velkou vděčností okoukali od Řeků. Jako většina geniálních receptur, také tato vznikla v 50. Zamiloval se do ní celý svět.


Komu se letos podařilo zajet do Řecka, jistě nevynechal příležitost potěšit se místním neodolatelným frappé. Vězte, že vyrobit si doma frappé přinejmenším stejně lahodné, jako v místní řecké kavárně není velký problém. Our journey to Doma ’s Inn started and soon I was panting again.


It’s a miracle that I survived this trip without fainting on the streets. The meticulousness of the place drove me crazy. Sladké cesto tak akurát, nadýchané kvasom, pripravené s láskou a zjedené tak rýýýchlo!


Nevadí, upečieme zas… V tomto recepte môžeme kombinovať maslo s masťou (1:1). Poďme sa pozrieť na recept. Dolma are part of cuisine of the Sephardic Jews as well.


There are some variations in Jewish family dishes that are not found in other versions. Iraqi Jewish families had a version of dolma with sweet and sour flavors that were not found in other versions. Pripravíte si espresso zo svojej obľúbenej kávy, u nás doma stále vedie tá brazílska.


Pokiaľ sladíte, pridajte aj cukor. Odporúčam espresso vychladiť. V chladničke vám pár hodín vydrží a môžete tak napríklad poobede využiť čiernu kávu z rána.


Espresso našľahajte do peny, ako len to pôjde. Penu ako z instatnej kávy. Připravite si espresso ze své oblíbené kávy, u nás doma pořád vede ta brazilská. Doporučuju espresso vychladit.


Pokud sladíte, přidejte i cukr. V ledničce vám pár hodin vydrží a můžete tak třeba odpoledne využít černou kávu z rána. Na rozdíl od profesionálních restaurací a barů si můžete osvěžující nápoj vykouzlit během chvilky kdekoliv budete chtít, ať už doma , na chalupě či na letní dovolené. Nepotřebujete totiž nic víc než kávu, vodu, cukr, mléko a jakoukoliv nádobu, ve které kávu promícháte. Máte rádi kávu a zároveň se v horkých dnech rádi osvěžíte frappé?


A že si lze snadno a rychle připravit frappé nejen klasické, ale také s příchutí oříšku, vanilky, čokolády či karamelu? Odborník z Douwe Egberts vám. K horkým letním dnům bezpochyby patří osvěžující nápoje. Máte-li rádi kávu, pak si určitě vyzkoušejte připravit typický řecký nápoj – ledové frappé. At the end of the trek.


Postscript: It is exactly one week since the trip and we can already see the difference. People are feeling disoriented but also fired up. This is a small window of opportunity we have to take Frappe to the next level and I hope we capitalize it. The road ahead is much tougher. We are not going to be able to.


Ale nedávno mi to nedalo tak som to skúsila doma. Môj prvý pokus bol síce aký taký ale nebolo to ono :D. FRAPPÉ CAFÉ originál ako v Grécku.


Takto vyzerá a dostat ho kúpit skoro vsade. Gréci v kaviarnickach frappé pripravujú malým ponorným mixérom priamo v pohári,lebo je to rýchlejsie. Ak nieco také máte doma ,kludne pouzite. Ja som si z dovolenky priniesla sejkre dva,ale odporúcam kúpit sejker pre kazdú osobu v domácnosti,lebo zároven ho pouzijete aj. K létu jednoznačně patří chlazené nápoje s ledem.


Odpověď se skrývá pod pojmem frappé, které pro milovníky kávy představuje osvěžující alternativu ve dnech prozářených sluncem. Uhádnout, kde má tento nápoj své kořeny proto nebude nijak složité. Věděli jste napříkla že pravé frappé se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky