pondělí 3. června 2019

Cake pops recept bez formy

Cake Pops – pro cca lízátek, doba přípravy cca hodiny. Tyto takzvaná pečené lízátka se dají připravit dvojím způsobem. Buďto pomocí speciální silikonové formy , kde si je přímo upečeme, anebo postupným tvarováním z již upečeného piškotového těsta.


My Vám poskytneme recept na obojí. Názov cake pop by sa dal veľmi voľne preložiť ako lízatkový koláč, pretože presne tak cake pop vyzerá.

Neexistuje žiadny tradičný a pravý recept na pop cakes a práve v tom je jeho čaro. Môžete ho urobiť zo zvyškov torty, odrezkov zákuska, alebo si ho pripraviť z hocičoho, čo máte v komore či chladničke. Rozhodla jsem se pro tyto již osvědčené banánové muffiny s čokoládou a CAKE POPS. Na takovéto oslavy jsou totiž skvělé, padnou dětem akorát do ručičky a díky jejich barevnosti ihned zaujmou.


Jsou to vlastně taková lízátka s těstem obaleným v čokoládě a pak různě dozdobeným barevnými kuličkami nebo sladkými konfetami. Potreban vam je mleveni keks, mleveni orasi ili lešnici, rendana čokolada, po želji žele bombone, šećer u prahu, margarin i mleko. Poštujemo Vašu privatnost.

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Poté čokoládu znovu rozpustíme a jednotlivé kuličky v ní namáčíme. Hotové cake pops zapíchneme do polystyrenu nebo např.


Dle vlastní fantazie můžeme dozdobit např. Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Formu na cake pops dobre vymastíme a rúru predhrejeme na 1C. Cesto nalejeme do formy až po okraj a dáme piecť na min.


Upečené necháme trošku vychladnúť, vyberieme a znova nalejeme cesto a dáme piecť. Upečené cesto pred zlepovaním necháme stuhnúť v chlade. Rozohrejeme formu na cake popsy, kazdu jamku vyplnime az po okraj, zatvorime a pecieme 4-min. Napravila sam jučer točno po ovom receptu cake pops i svidjeli su nam se!


ALI, ovo nije najjednostavniji recept za cake pops i veeeoma je bitno koju čokoladu topite (!), kako je već i autorica recepta navela. Ovo govorim isključivo za pomoć kuharicama-početnicama. Moram još napomenuti da je recept za biskvit fantastičan!

Pak už jen následuje polévání čokoládou, které je shodné s postupem u formových cake-pops. Ahoj, také jsem cake pops dělala a musím říct, že nadělaly spoustu parády a posloužily i jako originální dárek. Překvapilo mě, že jsem je i já zvládla opravdu jako na obrázku a navíc mě to ohromně bavilo.


Pro děti je to super, pro dospělé možná trochu sladší. Cake pops som si po ich vyskúšaní ešte v USA veľmi obľúbila, no chcela som si ich samozrejme pripraviť v zdravšej a nutrične hodnotnejšej podobe. Chutné, zlatučké a so zvýšeným obsahom bielkovín - banánovo-špaldové cake pops. Sú výborné, sladké a navyše nízkokalorické s nízkym obsahom tukov.


Zatim tacnu staviti u frizider. Teď smíchejte Nutelu a Mascarpone. Vzniklou směs smíchejte s piškoty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky