středa 5. června 2019

Jaký komín pro krbová kamna

Komín pro napojení kamen a krbů. Pro správnou funkci kamen a krbů je nutné zajistit také vhodný komín odpovídající velikosti a typu zvolených kamen nebo krbové vložky. Každá krbová kamna a krbové vložky mají trochu odlišné nároky na funkčnost.


Systémový nerezový komín je kompaktní sestava pro řešení spalinové cesty. Je možno volit z izolace 3mm nebo mm, síla vnitřní stěny třísložkového komínu mm nebo mm.

Výhodou je jednoduchá montáž, moderní vzhle různé provedení povrchového pláště: nerez případně kartáčovaná nerez nebo provedení v RAL barvě. Jaký komín pro krbová kamna ? Vnitřní průměr komínu ovlivňuje účinnost tahu, a tím i bezpečnost a účinnost provozu topidla. Při výběru si zjistěte, jak velký minimální průměr komínu je předepsán pro vámi vybraná krbová kamna.


Chcete si pořídit krb, krbová kamna nebo krbovou vložku? Vysvětlíme vám, jaký je mezi těmito třemi pojmy rozdíl. Dozvíte se, jak vybrat to správné pro váš domů, byt či chatu.

Stejná podmínka platí také pro krby nebo krbová kamna či krbové vložky s uzavíratelným ohništěm, které mohou být v technicky odůvodněných případech připojené i do svislého kouřovodu s funkcí komína. Základním požadavkem na komín s přirozeným tahem je dostatečný tah. Dobrý den, Provádím rekonstrukci staršího domu a chystám se stavět nový komín , ke kterému budou připojena krbová kamna.


Známý, který se již mnoho let živí prodejem a servisem krbových kamen, tvrdí, že krbová kamna vystavují kouřovody většímu žáru a že vložky po několika letech praskají. Nevíte prosím, jak se dá vypočítat potřebný průměr komínu pro krbová kamna s nízkým výkonem a také výška umístění sopouchu? Celková výška komína bude m, takže sopuch bych řekl max. Pro užívání kamen k plné spokojenosti je nutno kamna správně dimenzovat, mít je správně nainstalovaná a dodržovat pokyny uvedené v návodu k obsluze.


Domluvte si s námi schůzku. Tříplášťové komínové systémy z nerezové oceli DW-FU jsou vhodné především pro krby nebo krbová kamna. Odborně navrhneme, kvalitně vyrobíme a namontujeme komín , ke kterému vhodně zvolíme spotřebič - krbová kamna. Doporučíme Vám vhodný spotřebič s ohledem na Vaše požadavky.


Krbová kamna do Vašeho domu. Vysoký výkon neuplatníte v nízkoenergetických domech, místnosti rychle přetopíte a budete muset větrat a „vytápět ulici“. Naopak nízký výkon kamen ve špatně izolované chatě či chalupě nedokáže celou budovu vůbec vytopit na požadovanou teplotu.


Když se schvaluje komín a máte po ruce výpočet, tak by jej kominík měl akceptovat.

Nicméně kamna mají v papírech udané jaký je potřebný tah. Je určen pro odvod spalin od spotřebičů s přirozeným tahem spalin, pro všechny typy paliv. Můžete k němu připojit krbová kamna , krbovou vložku, kotel na tuhá paliva, plyn i pelety. Kupujete krbová kamna ? Jste na správné adrese.


Naše rodinná výrobní a montážní firma KOMÍNY CZ s. Keramické komíny, nerezové komíny, nerezové vložky, komíny pro kondenzační kotle. Spočítejte si sami, jaký výkon by vaše kamna měla mít. Kalkulačku pro výpočet výkonu kamen najdete ZDE.


Dobře vytopená místnost, zavlažené sousední pokoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky