úterý 25. června 2019

Leptání skla rovnice

Kyselina fluorovodíková je velmi žíravá vůči všem tkáním. Silně leptá kůži, oči a zažívací ústrojí. LEPTÁNÍ SKLA-ROVNICE - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: LEPTÁNÍ SKLA-ROVNICE.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Leptání skla fluorovodíkem Pomůcky. Rozehřejte vosk ze svíčky. Dekorativní leptání skla Petr Berka. Unsubscribe from Petr Berka?


Rady ptáka Loskutáka - lept skla (TV Nova) - Duration: 4:57. Efkoart Creartec 1views. Prosím Vás,jaká je rovnice pro leptání skla? Děkuji mnohokrát Detail otázky na Odpovědi.


Výroba skla je proces, při kterém se z výchozích surovin (tavením křemičitého písku) získává materiál pro výrobu skleněných předmětů. Vznikají tak dva hlavní druhy skla, a sice ploché sklo, které se většinou vyrábí technologií floating neboli kontinuálním litím na povrch roztaveného cínu, a duté či obalové sklo, které se vyrábí foukáním do forem. Běžně se kyselina fluorovodíková užívá v odstraňovačích rzi, k leptání skla, při výrobě silikonových polovodičů – čipů. V méně koncentrovaných roztocích. V tomto videu se naučíte základní úpravy a řešení jednoduchých rovnic.


Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Musíme sestavit rovnice , něco mám, ale nejsem z toho moc chytrá, takže nevím, jestli je mám dobře. Příprava fluorovodíku a leptání skla. Skleněnou destičku pokryjte nastrouhaným parafínem a po celé ploše nahřejte malým plamenem kahanu (pomalu a opatrně, jinak destička praskne). SiO – oxid křemičitý vyskytuje se ve třech modifikacích.


Leptání skla rovnice

H SiO – kyselina křemičitá jedná se o rosolovitou hmotu. Této reakce se využívá k leptání skla k uměleckým a technickým účelům. Soli kyseliny fluorovodíkové jsou fluoridy.


Uchovává se v gutaperčových, polyvinylchloridových nebo polyethylenových nádobách. Zušlechťování skla I - Modernizace nově zřízeného ateliéru PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST MODERNIZACE VÝUKY NOVĚ ZŘÍZENÉHO ATELIÉRU DESIGNU SKLA REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ. TECHNOLOGIE VÝROBY SKLA ING.


Bezbarvá těkavá kapalina Silná žíravina Koncentrovaná. Používá se k leptání skla , k výrobě plastů – teflon. V lidském žaludku je slabý roztok HCl. Do kelimku dáme pevný fluorid vápenatý a přidáme konc.


Překlopíme hodinovým sklířkem s nápisem HF vyrytým do vosku. Po určité době pozorujeme vyleptaný nápis. U přejímaného skla (bezbarvá sklovina převrstvená sklem barevným) odkrývá broušení bezbarvé vzory. Broušené vzory vznikají řezem do povrchu skla pomocí profilovaného brusného kotouče.


Znáte jména všech českých velikánů, kteří svět obohatili o vynálezy jako kontaktní čočky, oblouková lampa či hlubotisk? Dokážete říci, v jaké době žili? Poměřte svoje vědomosti s ostatními a pusťte se do hry!


Leptací inkoust - směs umožňující leptání skla. Směs se důkladně promíchá v olověné, gutaperčové n.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky