pátek 14. června 2019

Kvašák keramika

Jmenuji se Roman Adámek a keramika je pro mě srdeční záležitost. Začal jsem keramickým kroužkem, vyučil se a profesionálně tvořím již let. Nepovažuji se za umělce, spíše za řemeslníka, kterému snad bylo trochu citu dáno. No a cit pro tvar, barvu a funkčnost považuji za určující.


K tomu kladu důraz na kvalitu.

Užívá se ke kvašení zeleniny. Nakrouháte půlku hlávky zelí, přidáte špetku kmínu jednu cibuli a polévkové lžíce nejlépe mořské soli. Po týdnu je proces kvašení ukončen a může se surovina. KERAMIKA -MAGO Nebe, peklo, ráj. Určitě u nás najdete něco praktického a hezkého do Vaší kuchyně.


Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu. Hrnec na kvašení zeleniny Tento hrnec na kvašení zeleniny bude vaším dobrým sluhou v kuchyni.

Suribachi - miska na gomasio, palička z bukového dřeva modrá. Kolík umístěte do otvoru a gumičkou (upevněnou přes ucha a kolík) ho zafixujte. Tím vytvoříte potřebný tlak na zeleninu.


Za 3-dní je kvašená zelenina připravená ke konzumaci. Potom už zeleninu uchovávejte v lednici. Výrobky sú točené na hrnčiarskom kruhu a tiež ručne domodelované.


Vďaka vysokému výpalu a úprave povrchu má naša keramika pevnosť,ktorej neuškodí umývačka,ani mikrovlnná rúra. Hodí se sklo nebo keramika. Pokud nemáte speciální kvašák , hodí se například velká zavařovací sklenice se širokým hrdlem. Všechny použité nádoby a zátěže před kvašením vyvařte nebo jinak vysterilujte, aby zeleninu nemohly napadnout jiné bakterie než ty mléčného kvašení.


Během několika let jsem si nakoupila již pěknou sbírku hrnků, misek, lisu na citrusy či konvice na čaj od tohoto keramika , a to vše jsem darovala nejmladšímu synovi když se stěhoval do svého prvního samostatného bydlení. Skládá se ze tří keramických částí a dřevěného kolíku s gumičkou. Hrnce na sádlo (sádláky) slouží k uskladňování různých potravin. Kvašák je určený na výrobu kvašené zeleniny.


V naší nabídce najdete jak formy pro sváteční pečení ( Velikonoce, Vánoce - beránek, vánočka) tak pro každodenní pečení (bábovka). Formy na pečení (beránek, bábovka, vánočka a další) Formy na pečení.

Dobrý den, ráno jsme spolu mluvili, prohlédla jsem si Vaše výrobky a rozhodně si jeden kvašák objednám. Už je vybraný a ještě bych měla dotaz na karafy. Nevím, zda to co vidím na netu je vše, nebo jestli máte něco v záloze. Potřebovala bych karafy. Sádlák s víčkem litry Kastrol ,sádlák s víkem,2litry.


Ideální na uchovávání potravin. A je to ten nejlepší způsob uchování potravin. Odjakživa se keramika vyráběla zejména pro potraviny,tekutiny,nebo mléko.


A tenhle chalupářský sádláček,když se naplní sádlem,anebo škvarkama. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj. Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení. Přečtěte si článek Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo.


Nebojte se zkombinovat jakékoli druhy zeleniny, které se hodí na kvašení. Zelí bílé i červené, cibule, červená řepa, mrkev, různé druhy ředkví….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky