čtvrtek 13. června 2019

Medvědí česnek tinktura

Kromě dalších léčebných účinků je zvláště vhodný pro jarní. Chceme-li mít k dispozici po celý rok jeho léčivou sílu, kterou prokazatelně má, může být tinktura z medvědího česneku tím pravým domácím bylinným prostředkem. Pavlovy bylinné kapky). Přírodní bylinný extrakt z listů a květních pupenů léčivé rostliny česneku medvědího pro imunitu, vylučování těžkých kovů a pro normální činnost oběhové a střevní soustavy. Tinktura z medvědího česneku – recept.


Její příprava není těžká.

Bude vám k tomu stačit jen kvalitní rostlinný základ a alkohol. Podle lokality můžete se sběrem začít už v březnu a skončit v. I medvědí česnek má česnekové silice, které dokážou vyvolat nemalou alergickou reakci, která se může projevit otokem hrdla, dýchacími potížemi, při kontaktu s pokožkou jejím zarudnutím. Vše o medvědím česneku.


Podívejte se, kde medvědí česnek roste, jak ho pěstovat, jaké má účinky, skladování, recepty a mnoho dalšího. Jeho výrazná vůně, kořeněná chuť a léčivé účinky jsou známé již tisíce let. Nakrájejte medvědí česnek na co nejmenší kousky a postupně je přidávejte do připravené láhve.


Pomalu naplňte láhev alkoholem. Medvědí česnek je připravený na zalití alkoholem, v našem případě vodkou.

Chvíli počkejte a znovu dolijte alkohol až po okraj hrdla. Pokud chcete medvědí česnek ve smetanové omáčce podobně jako se připravuje špenát, začněte odzadu od omáčky a až nakonec do ní přidejte medvědí česnek zavadnout. Budu se dnes raději opakovat, abyste věděli, jak je to důležité: nenechte medvědí česnek v teple příliš dlouho. Jedná se totiž o velmi účinný prostředek detoxikace organismu, vše ale postupně…. Recept na tinkturu z medvědího česneku.


Příznivé účinky medvědího česneku jsou všem velmi dobře známo, i když tato léčiva rostlina u nás roste jen na jaře můžete si z ní vyrobit léčivé kapky. Má kladný vliv na trávicí soustavu, dále též na cévy a srdce. Označení AF znamená Alcohol Free – přípravek s obsahem alkoholu. Při výrobě byla použita unikátní technologie a několikanásobná extrakce.


AF tinktury si zachovávají maximum účinných látek, chuť a vůni použité byliny. Co obsahuje medvědí česnek – účinné látky. Viz níže jaké má pozitivní.


Nejlepší je medvědí česnek čerstvý. Výborný je na chlebu s máslem. Když ho nasekáte na drobno a posypete si jím chleba, můžete si být jistí, že nepřijdete o nic z jeho „zázračných“ účinků.


Z medvědího česneku se běžně dělá tinktura , která se využívá v lidovém léčitelství. To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Tady je jejich recept na zázračnou tinkturu, který byl objeven v osmdesátých letech minulého století v tibetském klášteře vyrytý do kamenné destičky.


Obsahuje vitamín C, hořčiny, silice a další významné látky.

Rostlina je známá pro své antioxidační a antibakteriální schopnosti, podporuje zdraví. Charakteristická je česneková vůně po celém lese. Pomáhá při těžších průjmech, blahodárně působí na dýchací ústrojí.


Normalizuje hladinu cholesterolu, brání usazování tuku v cévách, podporuje funkci střevní flóry, snižuje krevní tlak. Pak přidejte nasekaný medvědí česnek , zalijte smetanou, nechte krátce prohřát a tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladka. Podávejte s krutony z opečeného chleba nebo bagety. Polévku můžete ještě ozdobit nasekanou pažitkou nebo čerstvými nasekanými listy medvědího česneku. Složení: lihový extrakt, medvědí česnek.


Výrobek není z důvodu obsahu alkoholu vhodný pro děti, těhotné a kojící matky. Nedoplňuje pestrou a vyváženou stravu. Vysoce kvalitní bylinný výtažek vyrobený z čerstvých bylin speciálním homeopatickým postupem výroby, potencovaný DKrevní tlak, cholesterol, cévy.


V souladu s matkou přírodou a pod dohledem odbornice na alternativní medicínu paní Anety Benediktové pro vás připravujeme léčivé čaje a tinktury z nejrůznějších bylin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky