čtvrtek 20. června 2019

Salátová okurka zdraví

Tělo zbavuje škodlivin a obsahuje skupinu minerálů, které posílí vaše zuby, vlasy a nehty. Ta tvoří až jejího obsahu. Vedle ní okurka obsahuje řadu důležitých látek a ve správném poměru, takže její působení je vysloveně skvělé. Obsahuje vitamíny A, B i C, obsahuje různé minerály, jako je draslík, fosfor, vápník i bór.


Obyčejná salátová okurka udělá pro vaše zdraví možná mnohem více, než jste vůbec tušili. Proto neváhejte a zařaďte ji do svého jídelníčku.

Okurky známe setou, salátovou, nakládačky (na zavařování) nebo polní okurky. Pro mě ale bude vždy královnou všech diet. A že jsem jich už držela… Během těch úspěšných mě při záchvatech hladu okurky spolehlivě zachraňovaly. Nezapomenu, jak jsem se plížila s baterkou o půlnoci na. Jasně, salátová okurka , která obsahuje největší podíl vody 9 , tady rozhodně nesmí chybět.


Její výhodou je i skutečnost, že není kalorická a hodí se prakticky ke všemu – od snídaně po večeři. Sníst jí můžete neomezené množství, jen pozor na konzumaci večer – salátová okurka je. Není okurka jako okurka.

Třeba ta salátová je učiněný zázrak. Plátek okurky na opuchlé oči, pleťová maska ze strouhaných hadovek a jogurtu, to je jen pár příkladů, jak je využít lépe než jen do salátu. Jak se dá taková obyčejná okurka ještě využít? Z minerálních látek je zajímavý vysoký obsah křemíku a síry , dále vyrovnaný poměr draslíku a sodíku, fosfor, zinek, měď, chrom, kobalt a mangan.


Například salátová okurka je dobrým spojencem v dietě, protože nemá téměř žádné kalorie, ale zato disponuje vysokým obsahem vody, vlákniny a na chvíli dokáže uspokojit hladový žaludek. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Salát z kuskusu – recept.


Blesk vám prozradí, co všechno ještě salátovky léčí. Dáváme ji do různých salátů nebo jako dekoraci. Věděli jste že okurka má léčebné účinky o kterých se moc nemluví nebo už se berou jako samozřejmost.


Například čistí pleť, vyrovnává krevní tlak, pomáhá nám při zánětech dásní a je zásadotvorná. Poloraný hybrid orčený k pěstování ve sklenících a foliovnících. Nutné je svislé vedení rostlin.


Okurka salátová skleníková F1-Mořeno Captanem. Postranní výhony se do 5. Intenzivní větrání není vhodné. Plody jsou tmavě zelené s lehce bradavičnatým povrchem.

Aby měl salát z kuskusu lahodnější chuť, připravíme si kuskus ve vývaru místo v obyčejné vodě. Sníst okurku je jako vypít sklenici vody. V 2g plodu se jí totiž nachází až 2g, tedy její hmotnosti. To ale neznamená, že okurka má nízkou nutriční hodnotu!


Zbývajících g pevné hmoty z 2g okurky má až neuvěřitelnou biologickou hodnotu a mimořádnou léčivou sílu. Kefír velmi zlepšuje zdraví našich kostí a snižuje riziko osteoporózy. Kefír je výborný zdrojem vápníku, ale také vitamínu K2.


Tento vitamín hraje zásadní roli ve vstřebávání vápníku a jeho dostatečný příjem je spojen s omezením risku zlomenin až o. Celkově zmíněné probiotika zlepšují vstřebávání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky