pátek 11. ledna 2019

Lednice unik chladiva

Příčiny mohou být dvě: málo chladiva , nebo vadný kompresor. Obě opravy by vám servisman měl být schopen udělat na místě, ovšem oprava kompresoru může být dražší. Chladiva nespalují, ale jejich nepřítomnost nebo nedostatečné množství v systému může způsobit předčasné opotřebení a poškození jiných částí.


Kromě toho, porušení uvedeného přenosu tepla způsobí, že lednice bude příliš teplá, produkty budou kořist, nepříjemný zápach, atd. Proto je důležité se naučit. V tom horsim pripade se ukaze unik chladiva na vyparniku a tam uz se prakticky delat neda nic.


Priklanim se tedy k nazoru odvezt ji do sberneho dvora a na znacku Ardo zapomenout ! Moderní chladničky používat R - 134a , chladivo ozonu příjemný , jako jeho chladicí kapaliny. Chladnička používá kompresor vynutit chladiva prostřednictvím dvou cívek a sady chladicí kapaliny linek. Vibrace způsobené úniky se. Periodicita kontrol těsnosti se od 1. CO obsaženého v chladivu (jedná se o součin celkového potenciálu globálního oteplování (GWP) určitého chladiva a hmotnosti chladiv v zařízení). Tipoval bych únik chladiva nebo má kompresor snížený výkon.


Problém- horká přepážka. Vede tam výhřívací okruh kvůli těsnění mrazáku aby neztvrdlo. Teptota přepážky závisí na délce chodu kompresoru. Jelikož už běží celý týden musí být toto místo horké.


Zpozorovali jste, že z chladiče uniká chladicí kapalina? Příčin úniku chladicí kapaliny může být několik. My si všechny možné příčiny vysvětlíme a zároveň si řekneme, co se se vzniklým problémem dá dělat.


Odpověď: Nejčastěji odchází termostat, popřípadě elektronika. Lednice nechladí, kde může být problém? Další možnost je únik chladiva. Máme stejný problém, prý je to kvůli úbytku chladící kapaliny.


Je několik příčin proč přestane fungovat kompresor. Pokud by to byla lednice ještě plněná freonem,tak s ní do šrotu. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.


Prý je možný únik chladiva do izolace a lednice je na odpis. Podívej se zezadu do lednice na kompresor. Vedou z ni zpravidla dvě krátké trubičky, které nikam nevedou a jsou zavařené. Potom z kompresoru vedou dvě trubky které vedou do chlazeného prostoru. Zkontroluj je, jestli některá není nalomená, což by se při velké smůle mohlo při přepravě stát.


Důležité je , lednici nechat stát do dalšího dne, aby se ustálila. Pokud kompresor běží a lednice nechladí , je něco špatně, třeba únik chladiva. Servisák říkal, že to má tenhle týden 2. Tak to bylo bez chladiva. Gorenje s touto závadou. Teď v zimě nám začala zlobit - nechladí , takže potraviny v mrazáku povolují.


Je tato recenze užitečná? Přes noc jídlo skutečně v mrazáku zmrzlo, což je velký pokrok Nyní zkouším měřit teploměrem teplotu v lednici, zda skutečně odpovídá teplotě na displeji. Zdravím,řeším podobný problém,tedy spíše únik chladiva u lednice fungující na R600a ale zajímalo by mě zda i teď náplně do zapalovačů(např žlutá bombičkách s červeným plastovým víčkem a nápisem BUTAN) jsou odpovídající náplní?


V době kdy jsem byl na chladarskym učňáku nám mistr říkal že je to stejné a. Před týdnem nám začala páchnout lednice. Prošli jsme ji skrz nasktz, a našli jeden zralý sýr , který jsme vyhodili. Bohužel zápach neustal.


Slyšel jsem o tom, že když praskne trubice vodící chladící kapalinu, doprovází to také zápach.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky