středa 30. ledna 2019

Jak funguje mikrovlnka

Přemýšleli jste někdy o tom, proč je ve většině mikrovlnných trub otočný talíř? Zkuste z trouby vyndat otočný talíř (nebo pouze otáčecí kroužek), na dno rozložte plátky chleba a troubu na chvíli zapněte. Nejdéle po několika minutách.


Kdyby mikrovlnka neobsahovala otočnou základnu, naše jídlo by mohlo být v oblasti maxim spálené, zatímco v ostatních místech neohřáté. Co se o mikrovlnce říká. Když už víme, jak vlastně mikrovlnka funguje , můžeme se podívat na několik ra které se o mikrovlnkách ujaly.

Videli ste niekedy pizzu v hrnčeku? Alebo uvariť talianské rizoto v mikrovlnke? Tieto a ďalšie iné recepty som odskúšala v tomto videu a teraz si môžete tipn. Keby mikrovlnka neobsahovala otočnú základňu, naše jedlo by mohlo byť v oblasti maxím spálené, zatiaľ čo v ostatných miestach neohriaté. Keď už vieme, ako vlastne mikrovlnka funguje , môžeme sa pozrieť na niekoľko rád o mikrovlnkách, ktoré sa ujali.


Dozvíte se, co byste rozhodně neměli dělat se svojí mikrovlnnou troubou a proč. To, co ve videu děláme, doma určitě nezkoušejte. Druhý díl z cyklu populárně.


Je třeba si uvědomit, že samozřejmě tak jako všude jinde se teplo ze zahřívaných látek šíří sáláním do okolí a tak se stane, že při delším vaření se zahřeje i hrneček ve kterém ohříváme mléko a podobně.

Tepelná úprava pokrmu je v mikrovlnné troubě prováděna za pomoci elektromagnetického záření obvykle s frekvencí GHz tj. Toto mikrovlnné záření je v pokrmu schopno rozkmitat částice, zejména molekuly vody, stejně jako při „klasických“ způsobech šíření tepla. Principy technologie mohou být složité na pochopení, ale ve výsledku záleží pouze na tom zda fungují.


To jak funguje mikrovlnná trouba může představovat záhadu, ale máme vyzkoušeno, že funguje. Stejně jako vám mikrovlnka ohřeje jídlo, tak vám i biorezonance pomůže. Tentokrát se dozvíte, proč vlákna žárovek svítí a jak to, že se nepřetaví. Třetí díl ze svého cyklu populárně naučných videí Badatelna uvádí portál Masarykov. Když jíte jídlo připravené v mikrovlnce, prý vnitřně vyschnete, říkají ekonadšenci.


Je jídlo po ozáření mikrovlnami nebezpečné? Jak funguje mikrovlnka ? Co je mikrovlnná trouba a jak funguje ? Lifehacky v mikrovlnke? To znie celkom zaujímavo. Vo videu som otestovala lifehackov, ktoré som našla na internete. Koľko z nich nefungovalo sa dozviete vo videu.


Ako väčšina veľkých vynálezov, aj tento vznikol pôvodne na iný účel. Magnetrónová elektrónka (zdroj mikrovlnného žiarenia v mikrovlnnej rúre) sa používal ako zdroj žiarenia pre radary. Josef Košťál, redakce ELEKTRO.


Je pravda, že kovové předměty do mikrovlnky nepatří?

Mikrovlnka mýtů zbavená aneb je důvod k obavám? Jsou pokrmy připravované v mikrovlnce skutečně nezdravé? Tento článek přináší odpovědi nejen na tyto, ale i na mnohé.


Magnetron je speciální elektronka, sloužící jako generátor mikrovlnného záření, konstruovaná s důrazem na výkon a účinnost. V mikrovlnné troubě je to energetický zdroj, pomocí něhož jsou generovány elektromagnetické vlny, zahřívající potraviny. Generální úklid nepatří k oblíbeným činnostem, ale mastný prach je třeba vyhnat pryč, poradíme, jak na to! Co funguje na mastnostu - Žena. Domácí pračka je poloautomatický stroj určený k praní, vyváření a odstřeďování špinavého prádla, tedy oděvů a jiného textilu.


Kávovar je stroj určený pro přípravu kávy takovým způsobem, aby se voda nemusela vařit v oddělené nádobě. Existuje obrovské množství kávovarů, nicméně princip přípravy kávy je vždy stejný: do kovového či papírového filtru se vloží rozemletá káva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky