pondělí 21. ledna 2019

Prazeni kavy doma

Jak si doma uprazit kavu levne a rychle a zajistit si pravou, nefalsovanou, cerstvou kavu. Praženie kávy doma nie je novinkou. Naše babky a dedovia pražili kávu ako rituál.


Skúste si tento rituál z minulosti obnoviť s modernou pomôckou akou je popkornovač. Su to kavy z konkretnych fariem, limitovane edicie. Kupujeme ju ovela drahsie ako kolegovia na Slovensku a davame ju za podobnu alebo nizsiu cenu. Milan, musis si uvedomit, ze kava je moc a moc lacna. Ak sa pzories kolko prace je za nou zistis, ze toto sa v normalnych ekonomikach neda robit.


Zistis, ze vacsina kavy vo pijes su ludske tragedie. Umění pražení Tento proces, při němž zrnko mění svou chemickou strukturu, vyžaduje velké zkušenosti a vědomosti. Stejné jako je potřebuje barista, který prochází různými druhy školení a praxe, učí se nastavovat mlýnek a pracovat s kávovarem, aby vytvořil dokonalý šálek espressa, tak i pražič potřebuje dlouhodobý trénink a praxi. Upražení kávy není vůbec.


Na vaše četné žádosti jsme pro vás připravili fotodokumentaci pražení kávy v horkovzdušné troubě krok za krokem. Z naší produktové nabídky v tomto případě potřebujete pouze nepraženou kávu dle vlastních chuťových preferencí a tato další zařízení: - horkovzdušnou troubu předehřátou na 220°C - plech do trouby - vaši pozornost a trpělivost při pražení - 1. Odpoveď na otázku, ako mať doma vždy čerstvú kávu, naviac presne takú, ako Vám chutí, je veľmi jednoduchá. Až s postupem industrializace se káva začala hromadně praživ v pražírnách, potom se začala v továrnách mlít a nakonec vznikla káva instantní, která bohužel to pravé z kávy ztrácí. Málokdo však ví, že si můžete upražit kávu i doma.


Při pražení dochází ke změně chuti kávy. Kávová zrna nabývají objem a ztrácí vlhkost. Mění se jejich barva z původní světle zelené na hnědou.


Kávu lze upražit na různé stupně pražení. Zjednodušeně řečeno mohou být zrna světle pražená, středně pražená, tmavě pražená nebo zcela. Například mexická káva patří mezi kvalitní kávy a je-li upražena silně, získá tím naopak zajímavě sladkou příchuť. Mletí kávyNeméně důležité je i mletí kávy.


Měly k dispozici ruční mlýnky, které se v některých. Rodinná pražírna výběrové kávy z celého světa v srdci Slovácka. Naše káva je vždy čerstvě pražená.


Kdykoliv budete mít chuť, můžete si připravit svůj dokonalý šálek kávy z vysoce kvalitní 1 arabiky přesně podle vaší chuti. Vyberte si z nabídky jednodruhových káv i kávových směsí, ve třech různých úrovních pražení – Blonde, Medium a. Toto bol prvy pokus a podla mna som dal do prazicky malo kavy , aby sa cela masa pekne rovnomerne premielala. Tych par zrn som vyhodil a pred chvilou som z toho spravil espresso. Pomleta kava bola totiz svetla ako ilovita zem.


Budeme-li mít k užívání svému ty suroviny nejlepší jaké jsou na trhu našem dostupné či dokonce zaplatíme-li si pro suroviny zvláštního charakteru, exotické, jak říkávají rádi učenci, tak to bude bez nedokonalé přípravy jen známkou bohatství a plýtvání. Kávu milují stamiliony lidí po celém světě. Můžete mít kávu tmavou, s mlékem, slazenou i hořkou, nahrubo mletou… Druhů káv je nesčetně a každý milovník má tu svou nejoblíbenější.


Základem dobré kávy je ovšem pražení – věda i umění. I naše babičky to dobře věděly, když mlely kávová zrna doma , těsně před přípravou kávy. Stejně důležité je i kvalitní mletí kávy.


Vystřídaly je mlýnky elektrické. Nutno ovšem upozornit,že nerovnoměrně umletá káva. Zelenou (surovou) kávu nelze použít k přípravě kávových nápojů.


Společnost Segafredo Zanetti vyvíjí vlastní styl pražení kávy na základě neustálého výzkumu a technologických inovací v kombinaci se starými benátskými technikami předávanými mezi generacemi. BARIST byl spuštěn v zimě 24.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky