pondělí 14. ledna 2019

Bramborové knedlíky z hrubé mouky

Tchýní bramborové knedlíky. Vše tchýně dělala od oka. Do vařených brambor dala hrubou mouku drobet hladké a drobet hrubé krupice, někdy vajíčko. Dle snůšky a množství ve spíži. To vše zřejmě pro to, aby bramborové knedlíky dobře nasávali omastek z pečeně, kachny, husy.


Přidáme 200g Hrubé mouky , 200g Hrubé krupice, vejce a 15g soli Těsto pořádně zpracujeme a rozdělíme cca po 450g.

Uděláme si bochánek ( kouli ) stůl poprášíme hrubou moukou a vyválíme knedlíky. Nikdy jsem nedělala bramborové knedlíky z hladké mouky ! Je daleko lepší dělat je jenom z hrubé mouky (pak není nutná hrubá krupice). Dávám také trochu sádla, jsou potom chuťově lepší ! Poměr však neznám, dělám je od oka - aby nebyly moc řídké, ani moc tuhé, musí se to odhadnout, ale za ta léta se mi povedly. Bramborové knedlíky z polohrubé mouky recepty, které budete milovat.


Bramborový knedlík z polohrubé mouky recepty, které budete milovat. Po vyjmutí z vody hotové knedlíky propícháme špejlí, aby se nesrazily. Na krájení knedlíků se mi nejvíce osvědčila zubní nit.

Hrubá mouka - recepty na každý den. Kynuté houskové knedlíky z hrubé mouky recepty, které budete milovat. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších hrubé mouky receptů. Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin. Kynuté ovocné knedlíky z hrubé mouky recepty, které budete milovat.


Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den dopředu. Studené oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, do důlku uprostřed rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně vypracujeme těsto. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Případně můžeme do těsta dát 2g hrubé mouky a 2g hrubé krupice.


Z těsta vytvoříme asi až válečků - knedlíků. Poslední várku knedlíků mi z místo hrubé mouky uvařila z krupice (nějak jsem se v obchodě přehmátla a nevšimla si toho ani doma), ale byly také dobré. Knedlíky se mají občas otočit, aby se vařily z obou stran. Trochu jiné, hrubší, ale dobré…:-) Tak snad zítra, pokud budu mít po práci od osmi ráno do osmi večer ještě nějakou energii. Mila Janelito, ja taky ziji v zahranici, a pokud nekdy delam ceske bramborove knedliky , tak pouzivam krupici, a doladim to podle oka moukou.


Myslim, ze hlavni je, pak knedliky sledovat, aby se neprilepily ke dnu. Hrubou nouku kupuji primo ve mlyne, je to hrubsi mleti, delam z toho i kynute ovocne knedliky. Možná by bylo dobré vařit knedlíky z hladké mouky v páře.


Vařím je tak stále i houskové či kynuté a jsou krásně suché a neovařují se.

Dělám je samozřejmě z hrubé mouky. Tématické fráze: bramborove knedliky bramborové knedlíky recept bramborový knedlík domací bramborový knedlík recept na bramborove knedliky domácí bramborové knedlíky bramborové knedlíky z horkých brambor recept na domácí bramborové knedlíky recept na bramborový knedlík bramborový knedlíky bramborovy knedlik recept. Tématické fráze: bramborové knedlíky bez mouky bramborový knedlík bez mouky bez vejce knedlík bramborové knedlíky z žitné mouky celozrné knedlíky celozrnné bramborové knedlíky vaříme bez mouky bramborový knedlík bez vajec knedlík bez vejce škrobové knedlíky bezlepkové knedlíky bramborové knedlíky bez vajec. Z tohoto těsta dělám knedlíky , noky, šištičky,. První recept,na švestkové bramborové knedlíky.


Kuchařské knihy zřejmně tento recept neznají,protože mam plno kuchařských knih,ale ani v jedné tento recept není! Zato z tvarohového,odpalovaného a krupicového těsta se recepty jen hemží. Dokonce jsem sice našla recept na bramborové těsto,ale lije se tam mléko.


Tím pádem se těsto nastavuje moukou a už to není to pravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky