středa 9. ledna 2019

Cibulový koláč quiche

Autor: Sweet pixel blog Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně experimentovat. Cibulový koláč s uzeným masem. Náplň naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20–minut.


Nechte ve formě zchladnout a podávejte. Další recept na quiche naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.

Tenhle slaný koláč je důkazem, že náplň nemusíte překombinovat, aby byl výsledek fantastický. Quiche s cibulí a olivami si vystačí v základu s osmahnutou cibulkou zjemněnou smetanou a sýrem a provoněnou černými olivami. Zkrátka jednoduchý a klasický recept, kterému nic nechybí. Maso, Quiche je vynikajici jidlo, ale tenhle recept nevim nevim. Ja delam nejvic spenatovu Quiche se slaninou, syrem a vajicky a testo take propicham nejdrive vidlickou, ale potom ho strcim do trouby, aby se testo aspon trosku upeklo, pak neni spodek takovy blemtavy.


Zkus a uvidis, ze budes spokojena. Francouzský Quiche : Aneb francouzskej slanej koláč. Tím nikdy nemůžete šlápnout vedle. Navíc si náplň můžete měnit podle svojí chutě.

Pokud zachováte poměr vajec a smetany, můžete do směsi přidat klidně houby, chřest, brambory, brokolici – cokoliv. A přesně tak to má být. Na tom je založen můj blog.


Až půjdeš někam na oslavu nebo grilování či piknik, zkus ještě ricottový koláč se špenátem a tuňákem nebo koláč s karamelizovanou cibulkou. Kořeny otevřeného koláče s náplní z vajec, slaniny a tučné smetany jsou zkrátka trochu bohatší. Kapitánka Slané koláče jsou známé po celém světě – jeden z nejoblíbenějších je zcela jistě francouzský quiche (vyslovuj “kiš”). Smetanou rovnoměrně zalijeme koláč. Doplnit jej můžeme kysanou smetanou.


Skvělá chuť a možnost přidat do tohoto koláče cokoliv, co jen chcete, z něj dělá velmi oblíbenou verzi. Někdy se mu říká také quiche a existuje hned spousta verzí. Tématické fráze: cibulovy kolac pohlreich francouzský koláč francouzký cibulový koláč cibulovy kolac cibulovy koláč ano šefe quiche francouzský koláč pohlreich cibulový koláč quish koláč cibulový quiche cibulový koláč zdeněk pohlreich cibulový koláč s tvarohem quiche cibulový ano šéfe cibulový koláč cibulový.


Tématické fráze: slaný koláč kiš slaný koláč kis slany kolac recept kiš kolac francouzský koláč kiš francouzský quiche koláč kiš quiche z listového těsta francouzský kiš quische slaný koláč recept lotrinský quiche lotrinský slaný koláč francouzský slaný koláč - quiche kiš lotrinský kiš slaný lotrinský. Podařilo se, a byl výborný. Dnes jsem quiche udělala.


Janou: také používám listové těsto. V postupu jsem si také všimla chybky, že slovo camembert chybělo. Nakonec koláč posypte zbývajícím sýrem a pečte zhruba třicet až čtyřicet minut, aby náplň zpevnila a zezlátla a těsto bylo křupavé.


Podávejte samotné nebo s hlávkovým salátem.

Koláč chutná teplý i vychladlý. Poznámka k veľkosti formy na pečenie: môže byť i väčšia, koláč bude krehkejší, ale to nevadí. Nepiekla by som ho ale vo väčšej forme ako cm. Vo Francúzsku sa zvyknú piecť podľa múdrej kuchárskej knižky Quiche práve vo forme s priemerom cm.


Svou cestičku si ale pomalu dláždí i do českých pekáren a domácností. Výborný recept na cibulový quiche z listového těsta se slaninou a sýrem čedar 15min zobraziť viac. Náplně se liší dle regionu, velmi známý je quiche Lorraine, v lotrinském tak můžeme mimo cibuli najít například slaninu, ale často se přidává i špenát nebo kozí sýr. Quiche – cibulovo-sýrový koláč Jelikož jsou v naší rodině koláče s jakoukoliv náplní velmi oblíbené, nesmí v mém repertoáru chybět ani tento francouzský … ačkoliv není sladký. Quiche je slaný koláč , jehož název pochází z francouzštiny a vyslovuje se: neboli kíš.


Má mnoho variací – ať už jde o velikost (dělají se koláče velikosti dlaně i velké koláče, které se krájí na osminy) nebo o náplně. Obvykle se plní smetanou, sýrem, slaninou nebo zeleninou. Hledáte recept na slaný koláč ? Tento cibulový quiche se vám zaručeně podaří!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky