pondělí 3. července 2017

Nehořlavá podložka pod kamna

Nehořlavé podložky pod kamna a před kamna - plechy před kamna. Provedení černý komaxit a pozinkovaný plech. Plech pod kamna Plech pod kamna 100x65cm - černý komaxit. Kč (s DPH) 3Kč (bez DPH) detail.


U krbů jsou zásady ještě přísnější (ochranná podložka nejméně 8mm v otevřeném směru a 4mm na rovnoběžných stranách s touto stranou).

V naší nabídce naleznete několik typů provedení i velikostních variant. Dobrý den, chtěl bych se zeptat na min. Pod kamna se proto dává nehořlavá izolační podložka. Z těch, které se dají běžně koupit, máme na výběr podložky z plechu nebo ze skla.


Oba druhy se vyrábějí v mnoha různých typech, tvarech a velikostech. Nehořlavá podlaha nebo podložka kolem krbu musí být nejméně – o 8mm ve směru otevírání krbu – o 4mm od boků krbu. Pro konzultace přípravy stavby a vypracování projektové dokumentace nabízím využití mých služeb stavebního inženýra.

Využívá se pod kamna , krbová kamna nebo před krby. Sklo je tepelně zpracováno „kalením“ a díky tomu je odolnější vůči poškrábání či rozbití. Na výběr je z mnoha různých.


Podložky pro kamna stojící na nožkách rozloží váhu kamen a sklo kamna unese bez rizika rozdrcení. Materiál nerez či černý komaxit. Komaxit je černá žáruvzdorná barva vypalovaná v peci, proto musí být podložky opatřeny otvorem, aby je bylo možné v peci zavěsit. Tento malý otvor se schová pod nožku kamen.


Usazení – položení skla pod krbová kamna nebo před krb. Zároveň je takto upravené sklo. Sklo pod kamna a před krby slouží jako nehořlavá podložka pod a před topidla.


Krbová kamna , nebo krbová vložka se z pohledu normy nerozlišuje, důležitý je princip vytápění. Principielně je jedno, jestli teplo sálá skrz sklo krbové vložky nebo krbových kamen, když se otevřou dvířka, vždycky je za tím stejný oheň. Je samozřejmě značný fyzikální rozdíl, jestli je to sklo u malého sporáčku 10x10cm nebo u širokoúhlé vložky 150cm šířky. Jaké má mít nehořlavá podložka rozměry a přesahy?


Jak velké sklo pod kamna ? Klienti se nás často ptají, jak velké sklo pod kamna mají koupit, aby to vyhovovalo normám.

Topné těleso na tuhá paliva zabezpečte ochrannou ( nehořlavou ) podložkou pod ( před ) topidlem, které znemožní vznícení podlahy tvořené hořlavými materiály a zabrání také žhavým uhlíkům vypadlým z topeniště zapálit okolní předměty. Zároveň je takto upravené sklo odolnější proti poškrábání případně proti rozbití. Návod jak položit sklo pod kamna.


Podkladová skla pod krbová kamna. Norma praví nejméně 3mm před přikládacími a popelníkovými dvířky a 1mm po zbylých stranách. Kamna , krbová kamna , krbové vložky a sporáky na dřevo, uhlí, pelety, jiná tuhá paliva, to vše naleznete v nabídce Namir. Kamna v posledních letech často nahrazují plynové a elektrické kotle. Vaše krbová kamna a vložky - skvělé ceny.


Profesionálové v žáruvzdorných sklech, vložkách a kamnářském příslušenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky