pondělí 2. září 2019

Lednice nechladí a nemrazí

Teď je lednice puštěná, prázdná, stále jede a nechladí , nemrazí. Lednice je cca let v bezproblémovém provozu. Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky k servisu, údržbě a výběru příslušenství k lednicím a mrazákům značek Whirlpool, Hotpoint, Indesit a Bauknecht. Pokud je senzor v mrazáku a chcete v mrazáku -18°C, bude v lednici asi. Neobjevili jste řešení svého problému?


Stojí i na stejném místě. Dobrý den, mám starší lednici s mrazákem (oddělené prostory, kompresor). V poslední době se lednice hodně namražovala, na zadní straně se tvořil led a občas mi zmrzlo i něco z potravin, které se zadní strany dotýkaly, přestože byla intenzita chlazení nastavena pouze na číslo (ze sedmi).


Příčiny mohou být dvě: málo chladiva, nebo vadný kompresor. Obě opravy by vám servisman měl být schopen udělat na místě, ovšem oprava kompresoru může být dražší. Nechladí a ani nemrazí ani po hodinovom odpojení od elektriny. Neriešil som to zatiaľ, nevolal som servis a nechal ju prázdnu zapojenú v el.


Problém je že nechladí. Mražák jede, ale že by to byla nějaká sláva se říct neda. Kompresor se cca co 5minut vždy zapne tak na sekund a zas vypne. Nevíte čím by to mohlo být? Pokud nechladí lednice a mrazák se vychladí na -20C pak není závada v uniklém chladivu.


Kdyby uniklo chladivo tak by naopak spíš mohla jít trochu lednice , ale mrazák by absolutně nestíhal chladit. Pravděpodobně by se mohlo jednat o lednici s přepínacím ventilem. Tam bych viděl problém. Nebo někde v termostatu. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.


Nejdřív je potřeba vědět, jestli vypíná kompresor. Jestli běží stále, je aparát vadný a vzhledem k nízké ceně nových se oprava zpravidla nevyplácí. Jestli nemrazí proto, že je kompresor v dlouhých intervalach vypnutý, je vadný termostat. Ty se běžně prodávají a oprava je velmi jednoduchá.


Po odmrazení, už lednice. CHCETE ZÍSKAT KONTAKTY NA NOVÉ ZAKÁZKY? NASTAVTE SI JEDNODUŠE NAŠÍ SLUŽBU A MY VÁM JE BUDEME POSÍLAT ROVNOU DO EMAILU! Ještě by tady byla jedna možnost. Moje manželka jednou posunula jeden šuplík na dveřích lednice o jednu pozici níž ale nevšimla si že výrobce použil hranu toho šuplete jako vypínací doraz osvětlení lednice.


Pak kompresor chladil a žárovka v lednici hřála, než já na to přišel. Stávající lednice při této teplotě nefunguje - mrazák nemrazí , kdyby někdo věděl jakou lednici do takové teploty koupit, piště. Důvodem, proč lednička nechladí , může být také nesprávné zacházení. Při jejím stěhování by se neměla naklánět kvůli kapalině a po její instalaci je dobré počkat se zapnutím alespoň jeden den. Lednička by měla být umístěna rovně, v suchém prostředí s běžnou pokojovou teplotou.


Dobrý den ,mám na chatě lednici s mrazákem ,která při teplotě pod stupňů nechladí ani nemrazí. Ahoj, nejsem odborník na lednice , ale očividně ti tam nejde plyn. Kvalitní kombinovaná chladnička by měla mít správnou vnitřní teplotu jak ve své chladicí, tak mrazicí části. Optimální teplota pro skladování i rychle se kazících potravin v chladničce by měla být nebo ˚C, v mrazničce pak -˚C a méně. Kombinovaná lednice Liebherr vysoká 190cm, let stará.


Přestal mrazit mrazící prostor, vše je rozmrzlé, není slyšet, že by lednice pracovala. Pokud budete mít nastavenou teplotu vyšší, můžete mít pocit, že mrazák nemrazí. To je tedy první, co vám doporučujeme zkontrolovat. Stejně tak, pokud jste si pořídili mrazák nový. Nechte ho určitě několik hodin (třeba i jeden až dva dny běžet), než do něj přesunete své zmrazené potraviny.


Opravu lednice BOSCH, nemrazí. Odtokový kanálek vody jse.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky