pátek 20. září 2019

Čokoládový fondant

Menu podle Koko – kuchařka plná videí. Veronika Koko Kokešová. Pro milovníky čokolády dokonalý dezert!


Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna. Vymažeme formičky (zapékací misky) a vysypeme cukrem.

Máslo s čokoládou rozehřejeme ve vodní. Pokud by se dal nějaký dezert nazvat vášnivým, byly by to jistě tyto dekadentní, hořko-sladké, čokoládové fondanty s tekutým horkým srdcem. Gordon Ramsay shows the amateur brigade how to make chocolate fondant. Zadruhé, tu konzistenci má díky sněhu z bílků, který je pro těsto na souffle nezbytný – na fondant se sníh nedělá. Možná bych měla dodat ještě třetí bod: Fondant je jednodušší a méně zrádný.


Pokud už jste zapomněli na novoroční dietu, tak se s námi pusťte do tohoto neuvěřitelně skvělého čokoládového fondantu s ovoucnou omáčkou. Troubu předehřejte na 1°C.

Sice nevydrží na talíři dlouho, ale. Lávový koláč, lava cake či čokoládový fondant. Za týmito názvami sa skrýva dokonalý a okúzľujúci čokoládový dezert. Na prvý pohľad pôsobí zložito a náročne, ale opak je pravdou.


Je jednoduchý, skladá sa zo zopár ingrediencií a servírovaný spolu s úsmevom dokáže spraviť z každého večera romantický. Fondán je dezert, který milují všichni fanoušci čokolády. Jemné nadýchané těsto v sobě skrývá tekutý vnitřek, proto také bývá nazývané lávou.


Koncom minulého roku tu bol recept na lávový koláčik, spomínala som pod ním, že mám tiež svoj, overený, ktosi ma tam vyzval, aby som ho pridala. Nechcela som hneď, nech mu neuberám pozornosť. V sobotu som ho robila znovu, tak tu je teraz, aj s mojimi postrehmi ako ho spraviť tak, aby bol skutočne lávový. Pripravte sa na viac slov, nechcem sa podeliť len o recept, ale hlavne. Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times.


Jedinečný recept na výborný čokoládový dezert, kterému málokdo odolá! Upekla jsem ho mámě k šedesátinám a všichni z něj byli nadšení. Dělala jsem ho přesně podle receptu, přehnaně sladký nebyl, ale je pravda, že jsem použila opravdu kvalitní čokoládu, která byla málo sladká, takže byl ten cukr potřeba.


Jen jsem pekla asi o půl hodiny déle, než mi došlo,že díky čokoládě úplně ztuhlý prostě nebude.

V kastrůlku rozpustíme čokoládu a máslo. Sundáme ze sporáku a přidáme vajíčka, cukr a mouku. Vše promícháme do hladka. Delicacy je cupcake s ostrým na vonkajšej strane a kvapalné centrum vo vnútri.


Podávajte v teplej forme s lopatou vanilkovej zmrzliny, pridajte, ak je to želané, plody alebo list mäty. ContentsAko vyrobiť čokoládový fondant ? Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem. Delikátnost je cupcake s ostrým na vnější straně a kapalné centrum uvnitř.


Podávejte v teplé podobě s kopečkem vanilkové zmrzliny, přidáním, pokud je to žádoucí, plody nebo list mátou. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky. Rozpuštěným máslem vytřete vnitřek misky a vložte do lednice či mrazáku. Po ztuhnutí másla postup vytření opakujte, důkladně vysypte kakaovým práškem a dejte zpět do lednice. Francouzský dezert - čokoládový fondant Fondan je pokrm z francouzské kuchyně, kterákombinuje ostrý čokoládový těsto a měkkou nasycenou náplň uvnitř.


Přesná doba pečení závisí na vaší troubě. Možná budete muset několikrát vyzkoušet, než najdete přesný počet minut, který vám stačí k tomu, aby byl dezert upečený a střed tekutý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky