úterý 24. září 2019

Co na pizzu

Na autentickou Neapolskou pizzu se používají pouze rajčata odrůdy San Marzano, což jsou rajčata speciálně tvořená pro pizza omáčky. Mají málo semínek, hodně “masa” a jsou velice sladká s výraznou chutí. Vzhledem k tomu, že jsme v Česku, tak se tyto rajčata takřka nedají. Naučte se základní těsto na pizzu a pak už se jen bavte podle chuti a aktuálního stavu lednice.


Upéct můžete i pizzu doslova minimalistickou – jen samotnou placku z těsta, kterou po vytažení z trouby potřete bazalkovým pestem a pokladete mozzarellou.

Co na pizzu recepty, které budete milovat. Troubu předehřejte na 2°C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu. Asi po minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem.


Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi minut kynout. Příprava je lehčí, než jste si mysleli. Naučte se připravit těsto, které až ochutnáte, na kupované už nikdy nesáhnete. Postup krok za krokem najdete na videu v úvodu článku.


V tomto video, Majkl dělá vynikající pizza těsto, které lze použít také pro chléb Foccaccia.

Originální italský recept, jednoduchý recept, rychlý a skvěle tě. Uzlíky naskládejte po obvodu kulaté vymazané zapékací misky, zakryjte ji mikrotenovou fólií a nechte stát minut při pokojové teplotě. Abyste to nemuseli otrocky počítat na každou dávku, připravil jsem pro Vás jednoduchý Excel , který Vám to spočítá.


V některých zemích se do něj přidává také olivový olej. Pravé těsto na pizzu by mělo kynout až hodin, aby bylo vláčné a tažné. Těsto na pizzu neboli kynuté světlé chlebové těsto, je typicky složeno z vody, mouky, soli a droždí. Okrem toho, príprava domácej pizze je zábava pre celú rodinu. Najdôležitejšie je samozrejme cesto.


Aby bolo správne nakysnuté a teda aby z pizze nebola tlstá buchta, ani tvrdá placka. Pizzu má rád snáď každý. Toto cesto na pizzu sa vám určite podarí, netreba sa báť. Tématické fráze: potěr na pizzu domácí pizza recept rajčatový protlak na pizzu pizza poter pizza recept domácí pizza recepty na nejlepší domácí pizzu domácí pizza protlak poter na pizu recept na pizzu recept na domácí pizzu potěr na pizza těsto pizza testo z půlky kvasnic co navrch na pizzu domácí rychlovka poter na na.


A este ku tomu peceniu,, pec to na max co ti truba dovoli, asi 2C. Samozrejme, cesto najprv rozgulaj na tenko, a potom ho este trosku ponatahuj. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie? S tímhle těstem určitě už ne.


Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu!

Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. Ja som použila múku a pomocou rúk som si cesto „roztiahla‟ do tvaru pizze. Až teraz si rozohrejem rúru na najvyššiu možnú teplotu, ktorú na rúre máme.


Kým sa rozohreje nechám vytvarovanú pizzu odpočívať pod igelitom aby. Nejlepší je těsto válet rovnou na plechu, na který jsme si rozprostřeli pečicí papír. Pokud chceme mít pizzu krásně kulatou, stačí když vyválené těsto vykrojíme podle talíře. Recept na pizzu pro domácí použití. Co s těstem na pizzu recepty, které budete milovat.


Zvolte speciální mouku na pizzu. Nejdůležitější částí u celé přípravy domácí pizzy je kvalitně zpracované těsto. A u toho je základním kamenem mouka.


Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň hodin odležet v lednici. Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout.


Mozes ho kupit v Lidli,Hypernove ale aj v inych vacsich obchodoch. Dnes známá podoba pizzy pochází z italské Neapole, avšak její předchůdci pochází z Řecka (hlavními ingrediencemi byly sýr a olivy) a Egypta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky