pondělí 9. září 2019

Dubový soudek na alkohol

V praxi to znamená, že jsou-li na ovoci, které dávám do sudu, přítomny ty správné a žádoucí divoké kvasinky, které přeměňují ovocný cukr na alkohol , jsou tam bohužel i takové, které produkují ocet, a o bakteriích a plísních, které dokážou kvas zničit nenapravitelným způsobem, ani nemluvím. Proto, abyste mohli mít doma kvalitně uchovaný alkohol , nemusíte kupovat drahé sudy. Bohatě vám postačí menší soudek , který umožní alkoholu kvalitně dozrávat a přirozeně stárnout. Uložené lihoviny jako Bourbon, whisky, rum nebo brandy zrají v dubových sudech několik let.


Dubové soudky a kádinky.

Zrajícímu procesu se také říká esterifikace - díky tomuto procesu získávají destiláty krásnou barvu, harmonickou chuť a zbavují se ostrosti. Dřevěný soudek z masivního dřeva dub, objem l, s kovovou pipou, podstavcem a zátkou dle obrázku. Soudek se vyrábí z dubového dřeva sušeného ve volném prostoru dlouhodobě. Prodej výrobků tradičního bednářského řemesla. V nabídce dřevěné sudy a soudky v objemech 1l-10.


Můžete je však použít i na olej, ocet, či cokoli jiného přírodního. Kromě soudků vyrábíme také. Alkohol v nich získává zcela jiný chuťový rozměr.

Vyrábíme dřevěné soudky z dubového a akátového dřeva. Pálenka v nich dozrieva a získava jemnú chuť, príjemnú arómu a žltohnedú farbu. S krásnym vyrezávaným ornamentom v cene (alebo rezbou poďla vlastnej predstavy na objednávku). SÚDKY SÚ 1 PRÍRODNÉ, ZVNÚTRA BEZ PARAFÍNU - VÝRAZNE SA.


L dubový soudek na zeleninu s nerezovými obručemi. Povrchová úprava včelím voskem. Obruče kovové,povrch natur. Velikost soudků a sudů je od 5l až.


Možnost nerezových obručí, napuštění včelím voskem a rytí do čelní strany dle Vašich požadavků (neni v ceně). Po vyčištění soudek znovu naplňte studenou vodou a nechejte stát po dobu až dnů. Dřevo se díky tomu roztáhne a soudek bude lépe těsnit. Po pěti dnech postavte soudek na podstavec a nechejte naplněný vodou stát ještě aspoň až dní.


Soudky a sudy jsou s pozinkovanými obručemi. Jakmile přestane voda ze soudku prosakovat, vodu vylijte a znovu soudek propláchněte. Menší dubové soudky jsou ideální pro každého, kdo si chce vyzkoušet různé procesy stárnutí a zrání všemožných druhů lihovin klasickým způsobem.


Inzerát Soudek na alkohol v okrese Pelhřimov, cena dohodou, od Alahunalova na Sbazar. Trochu směřuje k whisky.

Dřevo dodává specifickou chuť a vůni uložených produktů. Dřevěné sudy se převážně používají ve vinařství, ale právě zrání v dubových sudech je nepostradatelnou součástí výroby nejlepších koňaků, whisky nebo rumů. Popis: Poštovné 2KČ. Platbu očekávám do pracovních dnů. Akátový soudek na alkohol o objemu l. Na víno doporučujeme dubové soudky.


Sud na kvašení je metoda, která byla testována v průběhu času. Dlouhá zkušenost našich předků naznačuje, že tato metoda je nejen pohodlná, ale také užitečná. Sudy ze dřevin se často používají k uskladnění plodin na zimu. Zelenina, ovoce, houby, ryby - všechny tyto produkty byly dokonale. Dřevěné sudy a soudky se používají na uskladnění vína a destilátů,kdy dřevo dodává uložením produktům svou specifickou chut.


Dřevo na výrobu sudů a soudků,je pečlivě vybráno z pomalu rostoucích dubů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky