pátek 10. května 2019

Špalda zdraví

Tento článek, založený na vědecky ověřených informacích, popisuje vliv špaldy na lidské zdraví. V mnoha článcích se setkáme s tím, že je špalda pro naše zdraví velmi prospěšná. Najdeme v ní totiž sacharidy, bílkoviny.


Výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Já osobně jsem její velká fanynka!

Pšenice špalda × produktů. Udělejte něco pro své zdraví. Pravidelná dávka novinek, akcí, článků, receptů a tipů přímo do vaší schránky. Možná znáte výrazy jako je třeba špaldoto, špaldová káva, špaldové pukance a podobné. Je to právě pšenice špalda , která si pomalu, ale jistě získává oblibu ve světě zdravých a léčivých potravin.


Důvo proč pšenice špalda na více než století téměř vymizela z našich jídelníčků, je docela prozaický. Přestalo se ji pěstovat ve velkém, protože jiné odrůdy pšenice měly výrazně lepší výnosy.

A velmi dlouhou dobu bylo v zemědělství nejdůležitějším kritériem množství a na zdraví se až tolik nehledělo. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Výrobky ze špaldy: celozrnná mouka, kernotto. Afty Akné Alergie, astma Angína Artróza, artritida Bolesti hlavy Bradavice Cukrovka Cysty vaječníků a prsní žlázy Diabetes Ekzém Epilepsie Chřipka Kašel Krevní tlak nízký Krevní tlak vysoký Kře.


Nyní je špalda považována za její zdravější alternativu. Na špaldě si pochutnávali také Egypťané, Keltové, Asyřané i Germáni. Dnes je špalda oblíbená především na Blízkém východě, v USA a Kanadě.


To nejlepší, co jsme přijali, předáváme dál! Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni žádné zrní zobat nebudou. Je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. A proto je pro ně vhodnou a navíc zdravou alternativou této obilniny.


To se však netýká celiaků, protože špalda není bezlepková. Nicméně gluten, který obsahuje, má jiné složení než gluten, který se nachází v pšenici, a proto ji. BIO cukr s mletou pravou vanilkou slouží jako přísada přim pečení.


Budeme dál normálně vařit a naše jídlo si pak můžete koupit u nás na prodejně do krabičky (naší či vámi donesené) s sebou.

Při nákupu si pak také můžete udělat rezervaci toho co vám chutná na další den. Bagety, bílý chléb, pumpernickel, špalda , ciabatta a mnoho dalšího. Ano, to je pravda, jde o chléb. Chléb chutná dobře a trvá dlouhou dobu.


Jeho čerstvá vůně je oblíbeným jídlem pro děti i dospělé, což vždy končí u jídelního stolu. Je dokonalým doprovodem téměř ke všem pokrmům. Zde přichází otázka: Je chléb zdravý? Její příjemná ořechová chuť byla populární v Evropě, především v Itálii, Švýcarsku, Anglii, Polsku a Skandinávii. Je také výborným zdrojem některých vitaminů skupiny B (především vitaminu B Ba B3).


Jak už bylo napsáno výše, špaldová mouka je bohatá na minerální látky (zejména na hořčík, vápník a draslík), vitaminy (hlavně pak skupiny B) a vlákninu. Obsahuje vyšší podíl bílkovin než běžná pšenice. Web o zdraví obsahující informace o zdravé životním stylu.


Jak se nemoc projevuje a jak probíhá léčba?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky