středa 22. května 2019

Pekáče recept

Pečené kuře na řecký způsob. Zapečený květák se šunkou a sýrem. Líné,, kuřecí stehna z jednoho pekáče. Bramborové pekáče - recept : Nejdříve oloupeme brambory a nastrouháme je najemno, přidáme mouku a sůl a zpracujeme hutné a nelepivé těsto.


Recept obsahuje kuřecí maso, voňavý česnek a bazalku, bylinku naprosto typickou pro letní měsíce.

Máte-li rádi kysané zelí a italské ingredience vám moc neříkají, vyzkoušejte zapékané těstoviny s kysaným zelím a uzeným masem. Rychlá večeře, která nebude rozhodně nudit. Kotlety z jednoho pekáče. Můžeme klidně použít i jiné masíčko. Například krkovici, kýtu, kuřecí a jiné.


Jídla z jednoho pekáče mají u nás velkou tradici, vždyť kdo by nemiloval už od dětství šunkofleky nebo francouzské brambory? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař… Smazat.

Tento recept dělávám dost často v létě a na podzim. Toto je taková zjednodušená a moje pohodlná verze, která je oblíbená u nás doma. Přidávám jen jako inspiraci pro nastávající léto.


Ať už je milujete, nebo ne, šunkofleky s uzeným masem jsou zkrátka snadná pochoutka z jednoho hrnce nebo pekáče. Tento známý recept ocení řada z vás, především ve chvíli, kdy se nechcete vymýšlet s ničím složitým. Den předem si naložte maso.


Nakrájejte ho na kostky nebo nudličky a naložte do marinády. Tu připravte smícháním lžíce a půl oleje, rozmarýnu, saturejky, kmínu, soli a prolisovaného česneku. Marinádu vmíchejte k masu a přidejte i na proužky nakrájenou cibuli.


Chcete-li připravit řízky trochu jinak a přitom neušpinit moc nádobí, tento recept oblíbeného českého režiséra je pro vás ten pravý. Na vyhlášených zapečených řízcích s brambory a smetanou Zdeňka Trošky si pochutná celá rodina. Pokud pekáček s jídlem podáváte na stůl, mějte připravené prkénko nebo jinou podložku. Litinový pekáč dlouho sálá teplo a je horký, nezapomeňte na chňapky nebo utěrky.


Maso použijte nejlépe vepřové, jídlo nebude tak suché, než kdybyste použili hovězí. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu.

Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pokud pečeme štiku vcelku, necháme ji v troubě asi - 45. Recept na živáňskou pečeni krok za krokem - článek na Vaření. Do starého litinového pekáče dejte od každého masa kousek ,, podle potřebyˇˇ ale pouze ( zvěřinu, vepřové, hovězí, skopové ) A spousty kořeněné zeleniny, kterou předem v pekáči předsmažíme.


Návykové zelné šlíšky s cibulkou a slaninou od Ivety Podlucké vyškrábete až na dno pekáče. PLACKY SE NA OLEJI ZASADNE NESMAZI, delaji se na sucho ! Pekáče skladem umíme doručit už v den objednávky! Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice.


Dovnitř pekáče či hrnce přendejte těsto, které dle libosti posypte kmínem, vločkami či semínky. Sůl na posyp raději nepoužívejte, jinak by povrch zvlhnul a kůrka by nebyla křupavá. Ihned přiklopte, vložte do rozpálené trouby a zakryté pečte minut. POSTUP: Troubu rozehřejeme na 1°C. Pekáč vymažeme sádlem Česnek oloupeme a prolisujeme.


Vejce rozmícháme v misce se smetanou a mlékem. Medový losos na zelenině. Recepty z jednoho pekáče dokáží hodně ulehčit život a tenhle zvládne doopravdy každý.


Takovou velkou husu rozebrat na součástky a seskládat jako mandalu do pekáče - smekám! Kromě všeho dobrého, co v tomto receptě je, celý je prodchnut láskou, pohodou a lehkostí. Jsi Mistr kuchař, před kterým smekám!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky