pátek 3. května 2019

Jak nastrouhat brambory

Pomoci si můžeme tak, že brambory umeleme na masovém strojku nebo na mlýnku na strouhanku. Nestíháte uvařit nedělní oběd? Nebo, nemůžete najít škrabačku na brambory ? Nejrychlejší pomoc zde. Zkuste to také a napište, jak se vám dařilo či nedařilo :) Video pro.


Zkuste brambory nastrouhat polovinu najemno a polovinu nahrubo, místo hladké mouky přidat prosátou strouhanku, komu nevadí česnek můžete přidat, já dává na kg brambor jednu paličku, horkého mléka alespoň dl a majoránkou nešetřit.

Hladkou mouku přidejte jen dvě lžíce. Jako přílohu zkuste kyselé zelí a zapijte. Mnohé z nás odradí od touhy po bramboráku pracné strouhání brambor. Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu.


Hustá květáková polévka s vejci a brambory. Zeleninové rizoto s kuřecím masem. Recept na vejce natvrdo krok za krok. Bramboráky - jak strouhat?

Připadám si úplně blbá, ale hooodně dlouho jsem nedělala bramboráky, dneska je chci udělat a nějak mi vypadlo, jestli brambory nastrouhat na jemno či hrubo. Zejména rané odrůdy, které koncem dubna zasadíme, můžeme sklízet již za – týdnů, ovšem za podmínky, že jsme nechali hlízy před výsadbou řádně naklíčit. Jen teda varene brambory nedoporucuju strouhat v robotu. Zalepila jsem cely robot a neslo to jen oplachnout, mylo se to dost blbe, takze varene brambory jedine rucne, ale ony jak jsou mekke, tak to jde dobre. Prostě dokud nezpozorujete, jak začínají rašit klíčky.


Jak použít zbylá vejce? Nechte stát asi minuty a veškerou vodu, kterou strouhané brambory vyloučí, slijte a navíc ji ještě z brambor trochu vymačkejte – pokud chcete, klidně si pomozte cedníkem, ale nutné to není. Pak brambory zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience. Vmícháme do nich rozpuštěné máslo, pepř, sůl a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce spojíme s kaší.


Máme pro vás tip, jak jednoduše a bez namáhavého rytí vypěstovat brambory - na hromadě popela a posekané trávy. Pár dalších fotek najdete v našem článku o. Jednou z hlavních zásad je, že nesmíte sázet brambory stále na jedno místo. Pokud tak neučiníte, koledujete si o problémy s háďátky, mandelinkami a hnilobami.


Jednoduche jak facka, brambory bez slupky pokrajim do ruznych tvaru,pridam sul,cesnek,kmin,smes bylin v sacku za nejakych 6kc,trosku pepre i trochu gulasoveho a soupnu to do trouby na vypek po kurecich stehnech. Pomalu na nejakych 1stupnu,obcas promicham,jasne ze do zlatohneda. Dobra chutovka ke grilovacce.


Někdy se stane, že nám starší sýr tak trochu ztvrdne a pak nejde ani nakrájet.

Vlastně nemusí být ani starší, stačí když si koupíte nějaký tvrdší druh a je tady problém, pokud tedy doma nemáte všechny ty kuchyňské hračičky na krájení a strouhání tvrdých sýrů. Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se nám vše smíchalo rovnoměrně.


Smícháme a můžeme jít do smažení, dobrou chuť. Pokud chcete použít brambory k léčení, můžete je buď najemno nastrouhat a využít tímto způsobem k obkladům i ke konzumaci. Na mnoho potíží stačí bramborová šťáva, kterou získáte vylisováním nebo v jakémkoli odšťavňovači.


Některé recepty také počítají s naložením kousků brambor do vody přes noc. Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Čím a jak přihnojit brambory ? Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Vodu vzniklou při strouhání slijeme a brambory vymačkáme.


Zalijeme je horkým mlékem, přidáme mouku, rozdrcený česnek, majoránku, kmín, pepř a sůl. Podle chuti přidáme i na jemné nudličky nakrájený salám nebo jinou uzeninu. Co dělat, aby čerstvé brambory nezčernali?


Dobrý den, mám naloupané brambor, ale budu je dělat až zítra, páč jsem si všimla, že mi dneškem prochází jiné jídlo v ledničce. Se zelenou nebo osmaženou cibulkou, s vypraženou slaninou, nebo třeba jen máslem. Tahle příloha je vynikající na všechny způsoby.


Jenže připravit opravdu dobré šťouchané brambory je vlastně věda. Tady je pět nejčastějších chyb, které při jejich přípravě děláme. Jdou jíst i samotné třeba s hrnkem bílé kávy. Pani píše, že je dělá ze zbytků bram. Druhý den se oloupou a nastrouhají najemno.


Mouka a vejce a pak vykrajujeme. Doba varu závisí, jak již bylo řečeno, na velikosti brambor (vaříte-li v celku, vybírejte podobně velké hlízy) a jejich druhu. Obecně se však dá říci, že brambory ve středním hrnci budou hotové někdy kolem minut varu. Především začátečníkům je určen náš recept na jednoduché a velmi levné zapečené brambory.


Proto nabízíme některé tipy a triky, aby se povedly. Do přípravy zapečených brambor se mohou pustit i naprosto nezkušení kuchaři nebo dorůstající budoucí hospodyňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky