pondělí 6. května 2019

Jak vyrobit knot do svíčky

Jakmile se vám tyto ingredience v parafínu rozpustí a uvolní do parafínu vonné esence, vezměte knot a začněte jej namáčet do parafínu. Vždy vyndejte knot obalený parafínem, nechte jej ztuhnout a postup opakujte tak dlouho, dokud nezískáte požadovanou šířku svíčky. Získaný tvar posléze ořežte do požadovaného tvaru. Romantika při svíčkách neodmyslitelně patří k příjemným letním večerům.


Vyzdobte si dům vlastně vyrobenými svíčkami, které vás vyjdou levněji, než byste je koupili hotové v obchodě. Navíc je můžete darovat jako krásný dárek, nebo jejich výrobou zabavit děti na celé odpoledne.

Vyrobit si můžete velké svíce, svíčky ve sklenici, vonné malé čajové. Rychlý a jednoduchý postup, jak si vyrobit netradiční svíčku s garantovaným stylovým výsledkem. Kovový plíšek na jeho konci můžete do středu skleničky přilepit lepicí pistolí, bude vám pak lépe držet na svém místě.


Horní část knotu připevněte kolíčkem ke špejli nebo párátku, které položíte vodorovně na vršek sklenice. Nám se ovšem lépe osvědčily dřevěné špachtle, v jejichž. Jak si doma vyrobit svíčku. Výroba svíček je umění, které se z nouze zrodilo 2let před Kristem a dnes je čím dál populárnějším koníčkem.


Ponořte se do tohoto starobylého řemesla a vyrobte si vlastní svíčku.

Ahojky :) další DIY recept je tu! Pokud milujete svíčky jako já a máte doma zbytky vosku ze svíček, tak neváhejte a zkuste si vyrobit domácí svíčku :) Je to rychlé a jednoduché. Upozornění: knot použijte rozhodně užší než. Chce to jen počáteční investici do nákupu knotů a plíšků na ně a parafínu. Kilogram parafínu pořídíte kolem Kč, metr knotu pak kolem Kč a balení plíšků do Kč.


Z tenkého skla nejsou nejvhodnější. Když máme vybranou sklenici, potřebujeme do ní připoutat knot. Důležité je jeho napnutí, protože volný, ohnutý,, či jinak zkroucený knot by nám nehořel.


Pro gelové svíčky je vhodnější knot s kovovým zakončením (lépe se ukotvuje). Knot vybírejte vždy delší, než hloubka. Při výrobě svíček budete potřebovat také knot. Vybrat si u nás můžete z několika délek, záleží na tom, kolik svíček chcete vyrobit. Protože odlévané svíčky bývají vysoké, budete potřebovat dlouhý knot.


Můžete použít knot s plíškem I bez něho, pozor ale, aby se dotýkal dna formy. Volný konec obtočte okolo tužky nebo špejle, a tu horizontálně položte na okraj formy, aby knot nezapadl celý do vosku. Můžete vyrábět náušnice, náramky nebo také záložky do knihy či například hedvábné šály a kravaty.


Možností je opravdu velká spousta! My vás v dnešním článku naučíme jak si vyrobit vlastní vonné svíčky.

Jsou skvělé nejen jako dárek k Vánocům, ale můžete si je vyrobit i pro vlastní. Pokud nemáte formu, můžete svíčku vyrobit jinak. Rozpusťte stejným způsobem vosk či parafín a vmíchejte vonnou složku. Pak vezměte knot a namočte ho do rozpuštěné hmoty.


Vytáhněte knot z rozpuštěné hmoty a nechte obalený parafín zatuhnout. Pak knot namočte znova a vytvořte další vrstvu svíčky , opět nechte. Nejlepší forma na svíčky je nahoře odstřihnutá hliníková plechovka od piva nebo coly!


Hřejivé dekorace můžeme vyrábět ze svíčkového gelu, parafínu i včelího vosku. Vlastnosti parafínu zlepšíme stearinem - lépe potom tuhne. Ze včelích pláství zbavených medu můžeme vyrobit svíčky , které byly v minulosti považovány za luxusní výstřelek.


Takto je ideální nechat svíčky zatvrdnout, aby nám nespadl knot dovnitř. Velmi hezké jsou svíčky tvaru kužele. Formu na takovou svíčku si můžeme vyrobit z tvrdého papíru. Ten srolujeme do tvaru kornoutu a pořádně zafixujeme izolepou a popřípadě i plastelínou a dál pokračujeme už podle postupu. Mezitím si připravíme skleničku, do které budeme svíčku odlévat.


Můžeme použít libovolnou sklenici, ale neměla by být z příliš tenkého skla. Já jsem použila sklenice od přesnídávek. V obchodech s výtvarnými potřebami lze koupit knot na metry nebo už připravené knoty s plíškem.


Do sklenice vložíme knot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky