Polévka z medvědího česneku s pošírovaným vejcem (Roman Paulus ) 5. Recepty s medvědím česnekem admin Excelentní zeleninová polévka od Romana Pauluse. Po celý měsíc tak nabízejí spoustu farmářských produktů za ceny těch běžných, abyste je mohli vyzkoušet a zjistit, jak dobré jsou. Velikonoce u nás letos budeme slavit asi jako celá země tím, že budeme zavřeni doma nebo půjdeme na procházku do přírody.
Klidně si u toho můžeme natrhat. Budeš potřebovat: Jednu menší cibuli, větší lžíci másla, hrst nasekaného medvědího česneku , jeden větší brambor na zahuštění, zeleninový vývar, sůl a pepř na dochucení, případně smetanu na zjemnění. Z medvědího česneku , který roste na jaře, můžete během chvíle vykouzlit skvělou krémovou polévku. Medvědí česnek lze sehnat v sušené podobě po celý rok.
Nic se ale nevyrovná jeho čerstvé verzi. Jak využít v kuchyni listy divokého česneku ? Nejlepší bude pesto - samozřejmě podle receptu Romana Pauluse. Takové česnekové pesto můžete podávat s těstovina. Recept, podle kterého se vám Krémová polévka z medvědího česneku zaručeně povede, najdete na Labužník.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Výborné zeleninové rizoto, ve kterém nechybí medvědí česnek. Na rizoto budeme potřebovat: 1g rýže arborio (či jiné kulatozrnné rýže) ml suchého bílého vína 4ml zeleninového vývaru šalotka g másla g parmazánu svazek medvědího česneku olej, sůl, pepř. Jarní polévka z medvědího česneku.
Recept na polévku z lístků medvědího česneku , kterého je právě v tyto dny dostatek. Aby to tu nebylo jen samé cestování, tak dneska mám pro vás jeden sezónní recept. A myslím, že tím ještě nekončím, protože česneku máme plný mrazák i lednici.
O víkendu jsme se totiž vydali na výlet do lesa a. Pesto z medvědího česneku. Skoro jakoukoli zelenou bylinku můžete rozmixovat na pesto. Základní dávkování je lístků medvědího česneku , 1ml panenského olivového oleje, g pinií, které nepochází z Číny, a g strouhaného parmazánu. Všechno společně krátce rozmixujte, nic na tom není.
Ve váze s vodou vám čerstvé listy medvědího česneku vydrží až dny, nebo je zabalte do vlhké utěrky a dejte do lednice. Pro uchování je můžete také nasekat a uložit do mrazáku, případně z nich udělat tohle pesto či tinkturu. Pak přidejte nasekaný medvědí česnek, zalijte smetanou, nechte krátce prohřát a tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladka.
Podávejte s krutony z opečeného chleba nebo bagety. Polévku můžete ještě ozdobit nasekanou pažitkou nebo čerstvými nasekanými listy medvědího česneku. Receptů z medvědího česneku je nepočítaně. Z čerstvé rostliny připravíte chutný salát nebo si zelené lístky jednoduše nakrájejte na pečivo. Hodí se také jako příloha k masu nebo přímo k jeho dochucení při pečení.
Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť s vývarom, vodou, osolíme, okoreníme, po chvíli pridáme omyté pokrájané listy cesnaku, keď sú zemiaky skoro mäkké, vlejeme šľahačku a prevaríme. Polevka z medvediho cesneku k veceri. Brambory a medveda orestujte na oleji.
Smetanová polévka z medvědího česneku. Recepty Výborná polévka s čerstvým zelím a čočkou. Polévky Polévka z bílé cibule s krevetami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.