pátek 22. března 2019

Doplnění freonu do lednice

Pozor, ze staré lednice mohou unikat nebezpečné freony! Rakovina kůže, šedý oční zákal či kontaminace půdy a vody. To je jen zlomek z toho, co se může stát, pokud nebudeme s vysloužilými elektrozařízeními a bateriemi zacházet ekologicky a šetrně.


Ačkoliv únik freonu v takové situaci není pozorován, budete muset otevřít chladicí okruh, aby se systém normalizoval. Po vyčištění budou kapiláry muset obnovit svou celistvost, a pak vstoupit do systému nové chladivo nahradit ztracené.

Před zahájením prací na doplňování paliva zjistěte příčinu úniku a opravte jej. Do garáže ne Rumpold svou technologii z ČR asi do konce roku stáhne, její nákladovost podle Zdeňka Vodrážky z Rumpoldu převyšuje poplatky za likvidaci lednic. Vodrážka se obává, že výrobci budou tlačit cenu za likvidaci dolů a lednice půjdou k amatérským zpracovatelům. Pokud by to byla lednice ještě plněná freonem,tak s ní do šrotu. Chápu teda dobře, že to bude oddělený do dvou komor, právě pro přípa kdyby se.


Ve výparníku je chladivo - látka, která během vaření a odpařování odstraňuje teplo z komory a přenáší ji do média během kondenzace. Vzduch v chladničce je tedy ochlazen a chladivo v plynném stavu vstupuje do kompresoru a kondenzuje znovu do kapalného stavu.

Tento cyklus se opakuje a opakuje. Je to pro členou domácnost a rozhoduje samozřejmě cena, takže tak. U kompresorové chladničky otočením riskujete průnik oleje z kompresoru do. Stálo by za zvážení zkusit okruh doplnit, jak se to potom bude chovat.


Jestli je to ARDO No frost system ( nemusí se odmrazovat ani mrazák ), pak je možné, že odešla pouze klapka na vstupu chladného vzduchu do prostoru lednice - nahoře v prostřed v lednici je mřížka, ta musí být otevřená. Lednička mrazí, ale vzadu lednice pod černou mřížkou jsme našli hadičku, která vede zevnitř z lednice , která ústí do plastové vaničky. V ní byla hněda smradlavá kapalina, který způsobila problém. Vaničku jsme vymyli a snad zápach přestane. Oprava chladničiek, servis mrazničiek, predaj a montáž klimatizácií, plnenie autoklimatizácií v Bratislave -Klimatek.


Je možné sice odborně doplnit chladivo, ale to je jen. To že chlazení funguje bych netvrdil moc nahlas. Kdysi se kdesi řešilo, že nějaká lednice jede furt, nevypíná a uvnitř je všechno zmrzlé. A vysvětlení bylo, že je málo chladiva, tak lednice sice chladí ale ne tak, aby ji teplotní čidlo vypínalo - prý vypíná od něčeho jiného než od teploty v prostoru pro potraviny.


Pokud vaše lednice nefunguje a mraznička stále mrazí, přečtěte si ji tento článek. Přípravné práce před tankováním freonu. Nejprve je ze systému odvzdušněn plyn a musí být dodržována bezpečnostní opatření.

Provádí funkci svěráku, upíná sušičku filtru a poté se v místě, kde je vidět měď. Freon byl považovaný za nebezpečný pro ozonovou vrstvu. Pentan, ten nerozrušuje ozonové pásmo, spotřebuje méně elektřiny a zajišťuje tichý chod lednice. Je tak oproti freonu užitečnější a ještě ekologičtější.


Za pár let už se nebude vyrábět ani jedna lednička ve které by byl obsažený freon. Dobrý den, lednice už cca týden stále běží - chladí. Ne, jako předtím, kdy se sepla občas a jinak si jen tak bublala.


Přepážka oddělující chlaďák a mrazák je z venku po sáhnutí znatelně zahřátá. Zkusil jsem odmrazit a nepomohlo to. Prý ještě někomu zabralo vyluxování zadní mřížky, která. Náhradní kompresory a chladiva pro lednice a mrazáky značek Whirlpool, Bauknecht, Hotpoint a Indesit dodají vašemu spotřebiči nový dech.


Tápete, jaký kompresor či chladivo z nabídky vybrat? Vyberte si u nás gastronomické vybavení nejen do školní jídelny či kuchyně za výjimečné ceny: - konvektomaty - chladící a mrazící technika - transportní a výdejní zařízení - varná technika - nerezový nábytek - myčky a jiné mycí technologie - roboti, hnětače - lednice - gastronádoby. Zabýváme se kompletními. Vyberte si z kompletní nabídky náhradních dílů a doplňků k lednicím a mrazákům Whirlpool, Hotpoint, Indesit a Bauknecht pro český trh. Pokud spotřebič místo chlazení hřeje, nebo nefunguje vůbec, využijte naše autorizované opravy lednic.


Get without the ads. Skip trial month free. Nieszczelność wyciek freonu KLIMEO klimatyzacja Bydgoszcz. Unsubscribe from KLIMEO.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky