úterý 5. března 2019

Výroba jogurtu postup

Výroba jogurtu postup

Postup přípravy jogurtu. Do velkého hrnce nalejeme 2-litry vroucí voudy (ideálně již ohřáté ve varné konvici - ušetříte elektrickou energii i čas) a vložíte vyvařit již umyté skleničky, víčka, naběračku a pracovní část mixéru. Zkrátka všechno, co přijde do kontaktu s naočkovaným mlékem. Navíc šetříte i životní prostředí, protože neprodukujete zbytečný odpad ve formě hromad plastových kelímků. Co budete na domácí jogurt potřebovat?


Někdy začátkem loňského roku jsem pořídil jogurtovač. A pustili jsme se do výroby. Se střídavými úspěchy jsme dokázali vyrobit dávku kvalitního jogurtu , přes řídký až po něco, co když se nechalo přes látku vykapat, byl obstojný tvaroh.


Pokud chcete mít takový, jako se prodává hotový v obchodě, je třeba ho dělat ze „1“ mléka. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Domácí jogurt bez jogurtovače.


Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě - °C. Při druhém způsobu přípravy se jedná o rozmíchanou jogurtovou hmotu neboli „Stirred Yoghurts“, která si fermentaci odbude v procesním tanku. Výroba v procesním tanku.


Fajnšmekri si môžu dokonca z domáceho jogurtu vyrobiť syr, ktorý sa dá natrieť na chlieb. V chladnom mieste necháme odkvapkať srvátku do hrnca. Keď jogurt zhustne vyložíme ho z plienky na tanier a ochutíme soľou, čiernym korením, alebo inými dochucovadlami.


Dalo by se říct, že výroba jogurtu je jednoduchá jak facka a nic se na ní nedá zkazit. Jednoduchá opravdu je, ale pár věcí se zkazit dá, pokud se nedodrží jistá pravidla. Zastávám názor, že když člověk ví co se při výrobním procesu děje a proč se tak děje, má mnohem větší šanci dobrat se k nadprůměrným.


V tomto textu si popíšeme postup , jak na to. K výrobě domácího jogurtu , o kterém budete jistojistě vědět, že neobsahuje žádné konzervanty, barviva či jinou chemii, vám stačí základní kuchyňské vybavení. Používam opäť bulharské lyofilizované kultúry (je možné používať aj kefírové huby). Medzi výrobou jogurtu a kefíru sú len dva malé rozdiely.


Výroba jogurtu postup

Jsou to všechno více či méně dobře skryté věci, které v jogurtu rozhodně být nemusí, a to ať jde o základní bílý jogurt, nebo jogurt ochucený. Recenze jogurtovačů, které stojí za to. Sortiment jogurtovačů je neskutečně pestrý a ačkoliv se vám může zdát, že na konkrétním modelu nesejde, opak je pravdou. Jogurtovače jsou elektronická zařízení.


Mléko, jogurt, salko (nebo lžíce sušeného mléka) dáme do pekárny. Formu přikryjeme alobalem. Necháme celý program dojet až do konce. Až pekárnička dokončí program, necháme jogurt minut v pekárně odpočívat.


Po minutách pustíme pouze na minuty program pečení. Technologie výroby jogurtu. V mléce se po dobu 4–hodin a při teplotě asi °C nechávají vyvíjet bakterie, které přemění cukr na kyselinu mléčnou a další vedlejší látky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky