středa 20. března 2019

Jak nabrousit nůžky alobalem

Pokud máte problémy se stříháním s tupými nůžkami a zvažujete koupi nových nůžek, zadržte. Použijte k tomu obyčejný alobal. Alobal několikrát přeložte a nůžkami ho párkrát přestříhněte. Máte pocit, že vaše staré nůžky na papír a další věci spíš přežižlávají, než stříhají?


Pak potřebují nabrousit.

Zvládnete to sami a brousek k tomu nepotřebujete. Stačí, když alobal několikrát přeložíte – a pak už jen jednoduše stříháte. Nůžkám tak znovu vrátíte ztracenou ostrost.


Drobnosti mohou mnohdy velmi usnadnit naše bytí. Využití různých způsobů jek nabrousit nůžky je mnoho. K nabroušení nůžej jsme použili. Nicméně nůžky s vlastnoručně naostřeným břitem budou i při mírné nerovnosti stříhat lépe než ty s rovným, leč tupým ostřím.


Jsou určeny k upnutí do sklíčidla elektrické vrtačky.

Na přední straně jsou opatřeny vodicím kroužkem. Mít pořádně nabroušené nůžky je zásadní a nezáleží na tom, že s nimi stříháte na zahrádce jeden keřík angreštu nebo arový vinohrad. Práce je takto mnohonásobně.


Nůžky udržujeme skloněné blízko úhlu břitu. Brousek v podobě dvou vidiových břitů Brousící pomůcka v podobě dvojice vidiových břitů připevněných v držácích je další alternativou, jak v domácích podmínkách spolehlivě nabrousit nůžky. Rovnou hranu nenaruší, ale obtížnější je dosáhnout požadované. Nabrousit nůžky lze prý i pomocí špendlíku nebo šroubováku.


Postup je podobný jako u skleněné láhve - sevřete nůžky , jako byste chtěli stříhat a opakovaně jimi sjeďte po špendlíku či šroubováku. Opakujte, dokud nebudou mít nůžky hladký a ostrý povrch. A jak nabrousit nůžky ? Nejjednodušší je obrátit se na odborníka, u kterého budete mít jistotu profesionální práce.


Zvlášť pokud jde o speciální a drahé nástroje, je vhodné svěřit práci skutečnému odborníkovi. Nůžky se nejčastěji brousí na brusném keramickém kotouči. Vždy je důležité brousit nůžky pod. Lesklou stříbrnou folii najdeme asi v každé domácnosti.


Málokdo si ale uvědomuje, že má všestranné použití a nehodí se jen balení řízků na dlouhou cestu.

Díky alobalu zvládneš nabrousit nůžky , vyleštit koupelnu nebo uchovat pečivo déle čerstvé. Potřebujete ostré nůžky , ale nemáte jak je nabrousit ? Minutový manžel Pepa vám ukáže, jak to udělat pomocí alobalu. Tupé nůžky toho moc nedokážou, papír rozžvýkají a manikúrové nehty jen roztřepí. Kolik máte ve svém okolí provozoven, kde můžete nechat nabrousit nůžky ? Ono nabrousit si nůžky nakonec vůbec není těžké, ani nepotřebujete nic speciálního.


Je tomu víc jak pětadvacet let a nůžky a tu brusku používám dodnes. Také šiji, takže vím, o čem mluvíte. Jinak se nůžky mohou nechat nabrousit odborně.


Já bych zašla do obchodu, kde prodávají šicí stroje, nebo potřeby a zeptala se tam. Podle mne Vám poradí, nebo je od Vás převezmou a nechají nabrousit. Vytahujete při bouřce spotřebiče ze zásuvky? Jak nabrousit manikúrové nůžky ? Jak rychle a efektivně vyškrábat spáry mezi. Vybroušení měkké oceli trvá déle a za chvíli se ztupí -nestojí to za práci.


Podobně si přibrousím nůžky , musím jen dodržet úhly ostří. Teorii břitu prostudujte výše. U nožů a nůžek po nabroušení sledujte, jak dlouho jsou ostré,rychle se tupící vyřaďte.


Nejlepší by bylo jak už tu předchozí rádce doporučoval, dát je nabrousit do nožířství specialistovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky