úterý 26. března 2019

Netradiční adventní věnce

Adventní věnce - opravdu se vám to nezdá, skutečně máme v nadpisu množné číslo. Netradiční adventní „věnce “ Blíží se první adventní neděle a budeme zapalovat první svíčku na věnci. Každou adventní neděli se zapaluje další svíčka.


Svíce mohou být různě vysoké, různých barev, symetricky, nebo asymetricky rozmístěné. Klasické adventní věnce byly zavěšované na stuhách, v posledních letech (počátek 21.století) je nahradily věnce které se kladou přímo na svátečně upravený stůl.

Připravuji se na vysílání Dámské jízdy v Českém rozhlase České Budějovice, kde si s Mirkou Nezvalovou vždy povídáme na nějaké téma… tentokrát to budou netradiční adventní věnce a protože brouzdám po netu a hledám různé inspirace, napadlo mne, že je shromáždím do tohoto článku, protože rozhlasem bohužel. Obvykle má podobu věnce z jehličnatých větví se čtyřmi svícemi. Zapomeňte na kulatý adventní věnec s jehličím, mašlemi a čtyřmi svíčkami. Proč ale letos neudělat změnu? Vždyť vánoční dekorace nemusí vypadat pořád stejně.


Popusťte uzdu své fantazii a ozdobte tentokrát stůl kreativnější.

Máte doma zásobu citronů, pomerančů nebo jablíček? Na věnce se většinou dávají jen jako přízdoba, ale použít se dají také jako hlavní (a proč ne i jediný) materiál k obalení základu. Nakrájejte je na plátky a usušte. Stále mezi nejrozšířenější adventní věnec patří věnec kruhový. Tomuto typu se budeme věnovat v dalším z inspiračních článků, dnes se zaměříme.


Chystáte se na výrobu adventního věnce ? A co třeba letos zkusit jiný tvar, než kruhový? Máme pro vás inspiraci. Zajímá Tě, jaký materiál jsem na návod použila?


Klikni na ZOBRAZIT VÍCE a dozvíš se, kde potřeby koupit a kolik stojí ;-) V popisku také najdeš odkaz na mů. Pokud patříte, stejně jako my, k těm, co si každoročně vyrábí vlastní adventní věnec, bude se vám hodit inspirace z naší galerie. Třeba se díky nim rozhodnete, že letos vyměníte jehličí za pletený věnec, který je už pár let v módě? Na Simiře najdete tento obchod pod nickem mara.


Keramické adventní svícny jsou populárné zejména proto, že vám vydrží léta. Podívejte se na další nápady na téma Věnce , Vánoční věnce a Vánoční výzdoba.

Vyrobte si s námi adventní věnec. Hledáte inspiraci na netradiční adventní věnec?

Tento adventní svícen je velmi dekorativní a naaranžuje se velmi rychle. Zapátrejte u babičky ve skříni nebo na půdě a můžete začít vyrábět. Většinou se skládá ze čtyř svíček a věnce z jehličnatých větví. Stále častěji se objevují ale i netradiční podoby adventních věnců. Tento netradiční adventní věnec tak bude vyroben z netradičního materiálu, který obvykle slouží k úplně jinému účelu.


Kouzlem tohoto projektu je jeho cena, originalita a hravost. Můžete jej tvořit spolu s dětmi, které to bude bavit. Nejen děti se těší na okamžik, až adventní věnce rozzáří první svíčka.


Na výrobu tohoto věnce navíc potřebujete jen pár věcí. Nikde není psáno, že odpočítávání času musí probíhat v kruhu. Zapojte fantazii a zkuste letos vyrobit netradiční adventní věnce. Přírodní materiály snadno nasbíráte v přírodě, procházka lesem vám navíc pomůže na chvilku zapomenout na předvánoční shon.


Další materiál na výrobu pořídíte v zahradnictvích, květinářstvích, obchodech pro kutili či hobby marketech. Nadešel adventní čas, který s napětím očekávají všechny děti a na který se těší i rodiče. Přináší s sebou nejen vánoční atmosféru, vůni jehličnanů, pečeného cukroví a svařeného vína či punče, ale také plno pohody, klidu a zábavy.


Rozhlédněte se prostě jen po kuchyni, popusťte uzdu své fantazii a vytvořte si originální adventní věnec za pár korun. Inspiraci najdete v galerii v úvodu článku. Uvidíte, že tato drobná inovace nadchne všechny vaše hosty i celou rodinu.


Neběhejte po obchodech či po lesích, vše, co na výrobu potřebujete, jistě snadno najdete doma. Tak neváhejte, svařte si trochu červeného vína s kořením a pusťte se s nadšením do práce. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Projděte si naše materiály o tom, jak tuto situaci zvládnout. V kalíšku je zároveň malý bodák, který zapíchneme do předem připravené dírky ve svíčce.


Celek pak taktéž zapíchneme do formy věnce. Při následném zdobení se nápadům meze nekladou. Ozdoby lze zapíchat téměř kamkoliv. Je jen na vás jak si adventní věnec vylepšíte.


Někteří lidé mají rádi souměrnost, jiní. Na dekoraci jsme zvolili jednak přírodní materiály, jako jsou nařezaná kolečka z větví břízy, sušená jablka, kousky skořice, větve a netradiční živé netřesky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky