středa 20. června 2018

Plánek na výrobu parního stroje

Zmačkejte pár kusu novin a položte je do prostoru pod mřížkou na spodku parního stroje. Jakmile dřevěné uhlí vzplane, nechte jej – minut hořet. Když začne hořící uhlí ohřívat vodu ve vinutí trubky, v horní plechovce se začne vytvářet pára. Jakmile pára dosáhne dostatečného tlaku, vytlačí dřevěnou.


Využití parního stroje.

Jeden příklad za všechny: Na chatě nemáme prou ale všude kolem je spousta dřeva, proto můžeme malým parním strojem pohánět třeba alternátor z auta, nebo na hnací hřídel nasadit brusku. Větší parní stroje tohoto typu mají takovou sílu, že je lze využít jako motor k cirkulárce. Plánek na parní stroj jsem stáhnul z internetu a upravil k obrazu svému. Jediné co jsem nedělal, je kotel, píšťala, pojistný ventil a manometr.


Všechno ostatní od parního stroje , pístního kroužku, regulačního ventilu, klíčku až po ohýbačku trubiček jsem vyráběl. Parní stroj je celý frézovaný a soustruh se ho. Náš návrh parního stroje se opírá o návod na jeho výrobu z několika listů ze sborníku z 50.

Zaujal nás hlavně proto, že se podle něj dá postavit funkční model parního stroje z dostupných dílů. Samozřejmě jsme se neobešli bez úpravy. Relax s modelem parního stroje Autor: Jan Hlaváček Vydáno: 31. Bezmála měsíc mi trvala rekonstrukce a úprava modelu parního stroje , o kterém jsem poprvé psal před třemi roky – ZDE. A to jsem si myslel, že maximálně do týdne budu hotov, abych mohl pokračovat na kolejišti, kde jsem si opět vylámal zuby na nějakém.


Opět je zde nové video s novými technickými vylepšeními. Přední část podvozku byla zkrácena a osa předního řiditelného kola se posunula pod motor. Dříve dřevěná kola s ocelovou. František Jaroš servis boxových pecí,autor. REVENT a hořáků BENTONE,repasované pece,vozíky a náhradní díly,revize elektro,BOZP a PO.


Frigomat – špičkové stroje na zmrzlinu Zmrzlinové stroje Frigomat Vám zaručí přípravu kvalitní. Posuvný pohyb pístu se prevádí pomocí kliky na otácivý. Klika pohání težký setrvacník, zabezpecující plynulý chod stroje.


Hrídel muže pohánet jiné zarízení. Pro správný chod parního stroje je nezbytná vysokotlaká pára. Kotel a potrubí proto musí být velmi odolné, aby vydržely její tlak.

Každoroční setkání všech lidí co mají zájem o parní stroje , stabilní motory, stirlingy a podobné věci. Více podrobností a fotografií naleznete na. Návody na výrobu parních strojů se dají použít a každý si může neomezeně vyrábět stroje podle návodů a nebo jim podobné. Zkoužka na stlačený vzduch Bar,zatím bez mechanismu. Návod by měl obsahovat historii parního stroje , výrobní výkresy a popis jednotlivých součástí stroje.


Sestavení kotle podle návodu není. Výsledek mé renovace parního stroje. Pohon zajišťuje v základně vestavěný 12V DC elektromotor s převodovkou. Jeho otáčky lze (odporově) regulovat reostatem umístěným na rozvaděči.


Návod na výrobu malého parního stroje „Dnešní verze mých parních strojů jsou jednoduché a navíc nemají konkurenci,“ píše Petr Šedý z Prahy, jenž. Hlavním zaměřením jsou funkční modely parních strojů, postavené funkční lodní modely s unikátním pohonem parního stroje , tak i elektro pohonem. Předstih půjde regulovat za chodu stroje. Jako generátor bude mít BLCD motor 2W, V. Jsem velmi rá že je na tom zdravotně dobře a chtěl bych mu poděkovat za rozpoutání membránománie, jenž se úspěšně rozvíjí.


Nejdále patrně pokročil pan Hárník. Na tomto videu je vidět funkce prvního parního stroje. Byl také označován jako první tryskový motor.


Malý pomocný elektromotor o výkonu jenom několik desítek wattů je spojen pomocí tenkého řemínku, který má malé ztráty, k parnímu stroji. Na jeho svorky jsou připojeny kondensátory o.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky