čtvrtek 28. června 2018

Leptání skla pasta

Hlavní pomůckou k leptání skla je speciální leptací pasta. Dříve šlo o techniku náročnější, na sklo se nanášel vosk, do kterého se vyryl motiv, a sklo se následně ponořilo do kyseliny fluorové. Je vhodný pro tvorbu dekorací za pomocí šablony apod. Sklo je po aplikaci pasty matné a zbělá.


Návod jak leptat sklo s použitím řezacího plotru Brother ScanNCut.

Stačí leptací pasta , kousek vinylové fólie a za chviličku máte originální dárek. Pastu nanášíme pomocí špachle ve výšce cca 1mm a nechá se min. Potom se pasta může vrátit zpět do původní nádobky k dalšímu použití.


Vyleptaný povrch se oplachuje pod tekoucí vodou. Keď je pasta dôkladne nanesená, postačí počkať pár minút (zvyčajne 1 resp. podľa návodu na jej obale) a môžeme ju zo skla zotrieť drievkom na zmrzlinu a vrátiť naspať do obalu, nakoľko takúto pastu môžeme bez problémov použiť viackrát. Na čisté a odmaštěné sklo naneseme špachtlí leptací krém a necháme několik minut působit (dle požadavku na hloubku leptání ). Poté krém setřeme zpátky do lahvičky a ihned opláchneme vodou.

Tenké voskové fólie - formát 1x 2mm - přichycené na tenkém plastovém podkladu. Odolné šablony pro leptání skla. Potom opatrně odstraňte podkladovou fólii a začněte leptání. Zbytky šablony opláchněte teplou vodou. Dovozce výtvarných potřeb a. Přípravek Vitrolept A ve formě krémovité pasty určený k leptání malých i velkých ploch skla.


Free Shipping Available. Fill Your Cart With Color today! Pastu jednoducho naneste na sklenený povrch a nechajte reagovať minimálne minút. Následne pastu opláchnite pod tečúcou vodou. Vytvorený motív sa nedá zmyť, je permanentný.


Pasta vyleptá vytvorený motív do skla. Leptání skla může vyzkoušet úplně každý. Je to jednoduché a výsledek velice zajímavý.


Je ale několik věcí, které by měl každý vědět, než se do leptání pustí.

Důležitý je výběr skla. Dejte si ale pozor na levná sodná skla z Číny, neboť tato skla leptat nejdou! Na sklenici pak nalepte svoje motivy - velmi pečlivě, aby pasta nepronikla pod šablonu. Leptat lze jakékoli pravé sklo.


Kontury Hand made zlato. Samolepky nalepovacích kontur. Vhodné k dozdobení přáníček a obrázků např. Hodí se také jako kontura při leptání skla. Děkujeme vám za vaši důvěru.


V současné době máme velké množství objednávek zejména na dezinfekční produkty. V těchto a podobných situacích vám pomůžeme. Vyrobíme pro vás repliku skleněné plochy a stejně tak i jakýkoli skleněný předmět: mísu, vázu, lampu a další.


Používáme původní technologii leptání skla , s níž pracovali skláři v 19. Co vyrábíme z leptaného skla ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky