pátek 15. června 2018

Kvašáky

Hotové kvašáky omyju,nálev ve kterém okurky kvasily přecedím možno i přes filtrační papír. Okurky naskládám do sklenic omnia zaleju přeceděným nálevem,přidám na kolečka čerstvý křen,možno stroužek česneku i feferonku. Feferonku netřeba,kdo nechce pálivé okurky. Kvašáky - recept: Nejdříve si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a koření (na 1l vody dkg soli).


Dobrý den, to je ten nejjednoduší recept na kvašáky , který funguje.

Snad tam múže být pár stroužků česneku, ale opět to není nutné. Ale ten kopr ano, ten bych si tam dal, pokud ho mám. A jako přílohu ke kvašákum dělám bramborové placky. Jsou rychle hotové, s hodováním není nutné čekat déle než - dnů. Rychlokvašky jsou rychleji hotové, ale taky se rychleji zkazí.


Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu. Poznámka: Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu! Dělal jsem kvasaky krát dle receptu co nápisů.


Poprvé byly skvěle ale pak krát po sobě tgzv.

Obsahují totiž zdraví prospěšné a pro bezchybné fungování organismu nezbytné látky včetně enzymů, vitamínů, minerálií a stopových prvků, aminokyselin, mastných kyselin a organických kyselin. Zvyknete robiť kvašáky ? Je to ruské národné jedlo v lete #128578; a včera som sa dozvedela že aj poľské. Predčasom som tu komentoval jeden recept na kvašáky s múkou, veľa ich tu je že sa pridáva aj chlieb či kôrka, u nás sa volajú tzv.


Napoprvé to možná bude trochu metoda pokus-omyl, pro příště už ale budete přesně vědět, jak dlouho nechat okurky kvasit a kdy je nejlepší čas je otevřít ke konzumaci. Náš rodinný recept na kvašáky. Je unikátny v tom, že nepridávame chlieb, uhorky prejdu svojou vlastnou pomalšou prirodzenou fermentáciou a tým sú ešte prospešnejšie, nezaťažujú trávenie a vhodné aj pre žalúdkárov.


Navyše, vydržia vám aj rok #128578; Kombinácia listov, chrenu, cesnaku a rasce vytvorí unikátnu chuť. Nebo je krátce zavařím. Pokud je hned nesníme,tak je možné je vybrat z láku,ten přecedit přes plátýnko-převařit.


V zimě si pak pochutnáváme také na kvašácích. Nádobu pak buď navolno přikryjte víčkem, nebo čistým plátýnkem tak, aby z ní mohly unikat vznikající plyny. Nechte pět až devět dnů v teple kvasit. Nejlepší recepty na nakládané okurky naleznete ZDE.


Recept na klasické kvašáky , které si vychutnáte u různých příležitostí, nebo využijete v dalších receptech. Zatímco normální rychlokvašky musíte během dnů sníst. Já jsem s těmi svými dokonce vyhrál malou sázku.


Bylo to v květnu, kdy mi v jedné restauraci nechtěli věřit, že mám kvašáky.

Ivo, někde jsem četla, že se má na kvašáky používat tvrdá voda, ne voda z pramene. A plíseň prý se dá odstranit, okurky oprat a solný nálev obnovit. Přidává se do nich kopr, mrkev, česnek, cibule, bobkový list a mnoho dalšího podle krajových zvyklostí. Máte-li rádi okurky pikantnější, přidejte do nálevu na kvašáky více pepře a česneku.


Uhorky nakladačky, cibuľa, mrkva, makrobiotika, vegán, vegetarián, bezlepková diéta, SC chudnutie. V zime nám však čerstvá zelenina chýba. Nakládané okurky i kvašáky nacházejí uplatnění při kocovině, neboť dokážou výtečně spravit chuť.


Před večírkem je tedy mějte připravené v lednici (studené budou působit ještě lépe). Především při přípravě kvašáků se doporučuje okurky propíchat. Jinak z nich totiž bude stříkat šťáva. Takže letošní várka a další rady. Mléčným kvašením se upravuje čerstvá zelenina jako okurky, zelí, papriky a další.


Na rozdíl od konzervace vysokými teplotami získáte pochoutku, v níž jsou zachované enzymy i vitaminy. Přečtěte si článek Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo. Zelí bílé i červené, cibule, červená řepa, mrkev, různé druhy ředkví….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky