pondělí 13. ledna 2020

Sálavé přímotopy zkušenosti

Pod pojmem přímotop si každý představí něco jiného. Někdo má zkušenosti s klasickými olejovými radiátory, další zase nedá dopustit na běžné horkovzdušné radiátory, jiný má koupelnu vybavenou infrazářičem. Sálavé přímotopy zkušenosti.


Mám zkušenosti jak s přímotopy , tak s infratopením, a můžu potvrdit. Jedná se o sálavé vytápění, takže infratopení potřebuje sálat do.

Olejové přímotopy ELKA a doporučení výkonu těchto. Elektrické sálavé přímotopy využívají infra záření k vytopení místností i bez ohřevu. Pro trvale obývané prostory s požadavkem dobré tepelné pohody a ekonomiky provozu klasický přímotop dnes již nelze doporučit, k dispozici jsou dnes zdravější a provozně méně náročné varianty přímotopných topidel jako třeba sálavé přímotopy , které zmíníme dále. Ze zkušenosti víme, že pouhou výměnou elektrokotle za přímotopná sálavá topidla ( sálavé topné panely, sálavé přímotopy ) ušetříte v průměru min.


Kromě přesnější regulace a vysokého podílu sálavého tepla je pořízení takového systému i levnější, než jakéhokoli s teplou vodou a kotlem. Jsem přesvědčen, že pokud přičtete k této úspoře i. Stropní sálavé topné panely.

Pro vytápění domů, bytů, ale také kanceláří a obchodů se hodí nízkoteplotní sálavé panely, které mají jedinečnou povrchovou úpravu. Na povrchu panelu je teplo rovnoměrně rozloženo, čímž dochází předání maxima tepelné energie. S přímotopy mám jen špatné zkušenosti , v podstatě jsem je nikdy jako projektant nedoporučoval, zvlášť ne na stálé bydlení. Přímotopné konvektory ECOFLEX patří mezi první výrobky, používané ve velkém měřítku pro elektrické vytápění.


Elektrické topení (zvláště pro nízkoenergetické domy) se dnes řeší především jako velkoplošné podlahové nebo stropní vytápění, přesto elektrické konvektory stále nacházejí své uplatnění. ECOSUN – jsou sálavé topné panely, pracující na principu infračerveného záření. ECOFILM – jsou originální stropní nebo podlahové topné fólie. ECOFLEX – jsou léty prověřené bytové přímotopné elektrické konvektory. ECOFLOOR – jsou topné kabely a rohože pro vnitřní i vnější použití.


Chtěl bych spíše nakombinovat přímotopy , sálavé přímotopy , topné. Jaká je účinnost a rozdíl mezi. Se sálavými přímotopy zažijeme stejně příjemné pocity, jako bychom v místnosti provozovali kachlová kamna či krb. Zavrhl jsem akumulační přímotopy Mirava, Zefir apod. Ecoflexu kvůli jejich velké povrchové teplotě (máme malé dítě) a jako rozumný kompromis se mi jeví olejové elektrické přímotopy od slovenské firmy Elka.


Zkušenosti s těmito přímotopy bych měl, ale nevím nevím co by Vás zajímalo? Předem musím říci že nejsem odborník, jen laik uživatel.

Jen bych chtěl doplnit že mám zkušenosti jen jako uživatel, nikoliv ohledně instalací a příkonů a ostatních odborných věcí. Snad Vám tady někdo odborně. Jako další přímotopy se nabízejí zářiče - halogenové a infrazářiče. Jsou skladné, lehké a díky tomu snadno přenosné. Jsou vhodné do koupelen nebo jiných místností, kde si chcete na chvíli přitopit.


Protože záření napřed ohřívá předměty včetně. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Dekorativní sálavé panely ze slinuté keramiky s dokonalou imitací přírodního kamene, vhodné do reprezentativních prostor, kanceláří i domácností. Novinky ve firmě FENIX AERS předal další zařízení SAS Strojírnám Rumburk s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky