pátek 24. ledna 2020

Diakonie broumov kontejnery praha

Bohužel nám finanční situace nedovoluje nakoupit více kontejnerů a tím uspokojit všechny žádosti obcí, které by chtěly mít umístěný náš kontejner pro své občany. Seznam všech našich sběrných kontejnerů na textil v Praze. Tato akce byla vždy v minulých letech velice úspěšná. Děkujeme všem dárcům za jejich podporu a pomoc!


Prahou (více v článku Sběr textilu, obuvi a oděvů na sběrných dvorech hl. m. Prahy na Portálu životního prostředí hl. m. Prahy).

Tratí kvůli silnější koruně i vyšší minimální mzdě. Podnik se zaměřuje na sběr použitého šatstva, azylové bydlení a zaměstnávání sociálně znevýhodněných lidí. Hlavním prostředkem k uskutečnění tohoto cíle jsou dnes již tradičně organizované sbírky použitého ošacení.


Takto se věci ještě dále využívají a neskončí v popelnici a na skládce jako odpad. Na území Městské části Praha je rozmístěno celkem oranžových kontejnerů na textil ve vlastnictví městské části. Ve sběrných dvorech hl.


Podrobnější informace o této společnosti a systému sběru textilu bylo před časem otištěno v Devítce (viz přiložený dokument).

Končí v nich tak nepoužitelné věci z půdy, plesnivé jídlo, ba dokonce i zvířata. Poslední jmenovaná bohužel městské části Praha neposkytla informace, kde jsou její kontejnery rozmístěny. V současné době hlavní město provozuje sběrných dvorů, které slouží pro občany s trvalým pobytem na území hlavního města zdarma. Praha – Téměř dvacet tisíc tun textilu každý rok. Takového množství oblečení se Pražané ročně zbavují.


Můžeme využít speciální kontejnery na textil, kterých je po Praze několik desítek. Nepotřebné oblečení přitom není nutné vyhazovat. Primárním zaměřením diakonie je pomoc lidem v nouzi, a ne ochrana životního prostředí. Dalším úspěšným sběratelem použitého textilu je Potex a dalším velkým hráčem je Dimatex.


Městská část Praha zakoupila tři další kontejnery na použitý textil, o jejich umístění rozhodli sami obyvatelé Prahy 4. Nosnou činností, která umožňuje poslání organizace realizovat, je práce s darovaným textilem a dalšími věcmi. Níže je uveden seznam, obsahující společnosti, které se nacházejí v okolí. Jejím cílem je témto lidem pomoci, aby se osamostat- nili a znovu nalezli své misto ve spoleénosti. Poskytovatel této služby je městská část Praha 2. Diakonie husitská – STROM, z.

Ve třech lokalitách na Žižkově tak budou moci občané zřejmě už v březnu odkládat použitý textil a obuv. Hlavní město Praha umístí na všech sběrných dvorech, které provozuje, speciální oranžové kontejnery na použitý textil, obuv a oděvy. Magistrát o tom informoval v tiskové zprávě.


Stránku, kterou hledáte, se nepodařilo najít. Praha - Téměř dvacet tisíc tun textilu každý rok. Praha přidá na všechny sběrné dvory odpadu kontejnery na použité oděvy a obuv. Pokud to tak půjde dál, musela by diakonie část svých zaměstnanců, kteří hledají místo na pracovním trhu s obtížemi, propustit. Další textilní kontejnery , také uvedené na mapovém portálu, jsou spravovány firmami POTEX.


Tento textil není odpadem. Prahy rozhodlo o vypsání veřejné zakázky na výběr provozovatele velkoobjemových kontejnerů a mobilních sběrných dvorů na území hlavního města Prahy. Kontejnery na odpad i skladování!


Vybírejte z nabídky na našem e-shopu. Napište si o cenovou nabídku zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky